10 PROVERENIH NAČINA KAKO MOŽETE DA ZARADITE PUTEM INTERNETA

10 kako i 10 zato

10 PROVERENIH NAČINA KAKO MOŽETE DA ZARADITE PUTEM INTERNETA

Zarada novca je uvek bila problem mnogima, Nastankom i globalizacijom interneta postalo je mnogo dostupnih načina za zaradu novca putem "ONLINE". Naravno, ne možemo navesti sve u jednom tekstu, ali potrudićemo se da budemo objektivni.

Postoji i nekoliko pravila prilikom on line zarade. Jedno od pravila je da posedujete računar, laptop. Takodje morate i imati konstantnu internet vezu, a ujedno morate poznavati i jedan od stranih jezika, uglavnom Engleski!

Za sve ostalo je potrebna Vaša mašta, i kreativnost i verujem da je imate.

1. Freelancer platforme

Sama reč Freelancer znači da ste "slobodnjak" u žargonu ne radite nigde a opet želite da radite i nemate nikakvu ugovorenu obavezu prema bilo kome. Postoji mnogo otvorenih i dostupnih platformi za freelancer neke su otvorenije tj potpuno besplatne od starta, neke pak opet morate nešto platiti u startu kako bi omogućili sebi da radite.

Na nekim platformama se radi po projektu, i može nedeljno da se zaradi i po 600 800$, a na nekim malo manje, što je zarada veća to vaša aktivnost mora biti veća. Trenuntno preko linka na Freelancer -u ukoliko završite proces registracije možete da zaradite 15$ koje možete iskoristiti za početak vašeg freelencer-a ili da ih jednostavno unovčite na vaš račun u banci. Takodje tu je i Fiver na kome morate da osmislite gig, ponudite nešto jedinstveno, da budete upečatljivi, i sigurno će te svakoga dana imati ponude. Prilikom registracije na Fiveru postostoji mogućnost da dobijete bonus od 100 €. Da ne navodimo uspešne primere iz Srbije pronaćiće te ih.

2. Kreiranje youtube sadržaja

Za kreiranje sadržaja preko najpoznatije video platforme i nije teško, jednostavno snimite video duži od 5 minuta, postavite na youtube i počnete da zaradjujete! Ali to nije baš tako lako kako se čini. Pre nego što počnete da snimate video, morate da znate temu kojom će te se baviti prvenstveno kako bi privukli ljude na vaš youtube kanal. Takodje nije loše i da znate kako da radite malu kratku montažu, za to su dostupni programi kao što je Vegas studio, Adobe Premiere, ili Adobe After Effects. Tek kada privučete 1000 ljudi koji će vas pratiti na vašem Vlogu, možete se prijaviti za monezanizaciju i da počnete da umnožavate vašu kreativnost.

Youtube zarada je 70-30 što znači da prilikom monetarizacije vi dobijate 70% od zarade. Takodje morate se pratiti smernicama programa da nemate nikakvih krženja autorskih prava jer u suprotnom mogu vam skinuti video ili na određenom videu ukinuti monetarizaciju.

3. Prevođenje tekstova

Ovo je jedna od mnogih sfera gde se od vas traži da znate 2 ili više jezika. Znanje jezika važi isklučivo od vas samih, i koliko možete da date od sebe. Ovde u ovoj grupi morate biti iskreni u prevodjenju, ne semete koristiti kao što je google traslate alat, naravno da možete proveriti po koju reč, ali morate prevesti tekst da ostavi isto značenje na oba jezika.

Neki od servisa na kome se možete prijaviti za dodatni posao su i Linguist, HTSTENO, kao i mnogi drugi koje možete pronaći na ovom linku

4. Online učenje

Ovo je jedna veoma zanimljiva tema o kojoj možemo da pričamo 24 sata. On line učenje imate više kategorija, Pasivno učenje, je da snimite u audio vizualnom formatu ili u stiču neke knjige sa objašnjenima šta kako, i da to objavite na sajtovima za takvu vrstu publikacije. Sajtovi poput Lynda, Masterclass, Udemy, Pluralsight, Treehouse, Skillshare i mnogi drugi.

Aktivno učenje je kada nekog učite, bukvalno, putem skajpa, ili već neke drugog vida komunikacije. Aktivno učenje morate pronaći lično osobu, ili da ona vas pronadje, što možete uraditi raznim oglasima na društvenim mrežama. Jedan od primera je i blačanin Rastko koji putem facebooka pronalazi svoje buduće učenike i uči ih engleskom jeziku, gramatici i ostalim neophodnim veštinama za savladavnje Engleskog jezika.

5. Influencing (društvene mreže)

Kada smo već kod društvenih mreža, ne možemo a da ne pomenemo influensere! A znate ko su ti ljudi? Sigurno imate nekog koga pratite na Instagramu ili Facebook-u koji za bilo šta što objavi dobiće 500 600 lajkova! Ukoliko možda pak  ivi imate takav profil, Sve što je dalje na vama jeste da nadjete sponzora, koji će vam platiti da se neka reklama, brend, video ili šta god nađe spontano na nekoj od vaših objava. Verujte nam, ovo se plaća veoma dobro.

6. Pisanje ciljanog sadržaja

Pisanje ciljanog sadržaja spada već jednim delom u programiranje. Zašto? Pisanje ciljanog sadržaja sa velikim brojem ključnih reči je dobro za pretrage websajtova, blogova portala itd. Ne možetre nabaciti samo reči u rečenici već sve to mora biti dobro osmišljeno. Morate imati ciljanu grupu posetioca, pretrage i glavnih elemenata koji su važni za dobro rangiranje websajtova.

Pisanje ciljanog sadržaja spada u seriju tekstova, barem 30tak, koji će se pojaviti na odredjenom bloku u odredjeno vreme. Takodje morate znati šta je najaktuelnije, ne smete imati ponavljanja rečenica, znati na kom mestu postaviti glagol u rečenici, pasosu, i kako sve to oblikovati.

7. Pisanje eKnjiga

Pisanje eKnjiga znači raditi publikaciju elektronskim medijima. Možete pisati u nastavcima, pričama kao dnevnik, putopisa vaših itd. Prilikom publikacije eKnjige vi nećete imati bilo kakvih troškova. Osim vašeg truda jer budimo realni i za ovaj tekst mi je bilo potrebno nekih 2 sata pisanja. Neke stvari smo jednostavno želeli da istražimo i proverimo kako bi sigurno bili ispravni i sigurni u ono što smo vam napisali.

Vašu eBook možete izdati na Amazon, Ebay kao i mnogim sajtovima koji nude takve opcije. Za samo 2 evra po knjizi, vi na svakoj prodaji imate zaradu.

8. Unos Podataka

Hah, došli smo i do ovoga, unos podataka je ceo vid Online zarade gde ste vi plaćeni da odredjene podatke sa odredjene stranice unesete u odredjene tabele na odredjeni način. Mi sad ovde odredjeno možemo da pričamo već određeno puta, ali ne možemo vam konkretno reći šta i kako možete da radite prilikom unosa nekih podataka, osim toga da podatke koje trebate negde da unesete dobićete na nekom od medija i dobiće te link da te iste podatke unesete. No nekad ovo može da bude divan oglas za 20 i 30 evra po stranici koju vu prekucate, ili unesete.

9. Kriptovalute marketing

Kripto Valute, je nešto što su svi čuli a mnogi se i plaše! Ako je neko na primer u septembru kupio Bitcoin za svega 3980$ po bitkoinu, danas trideset prvog januara u 4 popodne taj isti koin može da proda za nekih 9600$. Ja sam to danas uradio i kupio sam auto :)

Uglavnom to je bio veliki rizik! Oni koji su čuli i istraživali za Bitcoin ili ostale kripto valute, znaju da je to tržište veliko, i da tu skoro i ne postoji hakovanja kradje itd. Kažemo skoro, zato što uvek postoj rizik, ali kad pošaljemo nekom koin ne možemo da ga dobijemo narag. Osim naravno ako tu osobu znamo lično pa eto malo se igramo. Nema naplate transakcije, nema pogrešnih transakcija, ne postoji Povraćaj!

Ja imam kripto Brouser, tačnije netbox u kome i kad pregledavam nešto na internetu ja budem plaćen. Svakodnevno budem plaćen samo zato što koristim brouzer koji je znasnovan na Chrome-u koji isto ima addblok zbog trakera koje ne volim, a opet zaradim. NETBOX sada ima jedinstvenu priliku da se registrujete putem linka ovde i osvoite 20 koina. Ne to nije bitcoin medjutim njegova vrednost je u poslednjih mesec dana se utrostručila. sada sa 150 njihovih koina možete kupiti jedan bitcoin. Kada se budete reigistrovali i instalirali brouzer vaš Whalet možete imati samo na jednom računaru. Pratite uputstva za registraciju

10. Virtualni Asistent

Još jedna zanimljiva tema, jeste i virtuelni asistant. Znate šta je to? To je osoba koja se nalazi možda i na drugoj strani zemljske kugle u odnosu na našu malu toplicu, A vi u toplini vašeg doma, toj osobi kome ste vi virtualni asistent pomažete da popuni dokumentaciju, orgranizujete mu raspored, podsećate ga-je da ne zaboravi na važne datume itd. Vi ste neko ko u odredjeno vreme mora da bude dostupan i na poziv i na poruku. Veoma dobro plaćen posao nekada je u pitanju i više hiljada eura na nedeljnom nivou.

To je bilo 10 saveta kako možete zaraditi iz svog doma, bez obzira da li ste domaćica ili već zaposleno lice. Nadamo se sledećeg petka da će mo vam omogućiti još više ovakvih tekstova, kako bi svi bili HAPPY.

Lajkujte, podelite, Reagujte na tekst do sledećeg čitanja

M.P


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...