20 miliona bespovratno za poljoprivrednike

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Interesovanje registrovanih poljoprivrednika za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava veće je u odnosu na prošlu godinu, izjavio je zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović i dodao da su znatno uvećana ovogodišnja sredstva za ove namene, jedan od razloga za ovo interesovanje.

  Na osnovu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Prokuplja za 2019. godinu, namenjena su budžetska sredstva u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara.

  -Na osnovu pristiglih prijava, najveće interesovanje prokupački poljoprivrednici su pokazali za kupovinu mašina i opreme za obradu zemljišta, ubiranje i skidanje useva, zaštitu bilja, stočarstvo, pčelarstvo, podizanje novih i obnavljanje višegodišnjih zasada pod voćem i vinovom lozom, organsku proizvodnju, izjavio je Paunović.

  Pročitajte i…  Dom zdravlja Blace obeležio Svetski dan čistih ruku

  Prema njegovim rečima, ove godine, po prvi put se izdvaja i deo sredstava za mlade od 18 do 40 godina koji žive u seoskim sredinama.

  Sve informacije o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava, poljoprivrednici koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva u aktivnom statusu mogu dobiti od zaposlenih u Gradskoj upravi-kancelarija br. 21, ili u prostorijama Poljoprivredne savetodavne službe u Prokuplju, koja se nalazi u prostorijama Biznis inkubator centra.

  -Zahtevi za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava podnose se do 10. novembra preko pisarnice Gradske uprave, ili poštom u zatvorenoj koverti sa naznakom “Komisiji za raspodelu i kontrolu upravljanja sredstvima budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede Grada Prokuplja za 2019. godinu”, izjavio je zamenik gradonačelnika Miroljub Paunović.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473365


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...