33 godine rada Doma starih

  U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  PROKUPLJE- Direktor Doma za negu i smeštaj starih lica u Prokuplju Nebojša Vukadinović priredio je poovodom 33 godine rada ustanove prijem za predstavnike Grada Prokuplja, na čelu sa gradonačelnikom Aleksandrom Simonovićem, Policijske uprave u Prokuplju, direktore osnovnih i srednjih škola i Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićih bolesti Topličkog okruga.

  Nakon obilaska prostorija, Vukadinović je rekao da u ustanovi trenutno boravi 120 starih lica, od kojih je najveći broj sa juga Srbije.

  -Svake, pa i ove godine, nastojimo da podignemo kvalitet usluga, kako bi korisnicima ulepšali život u trećem dobu. Ove godine, kupljena je nove oprema za kuhinju, koja se nije menjala od početka rada ustanove. U trepezariji je nov nameštaj, a ugrađeni su i solarni paneli za dogrevanje vode, rekao je on i dodao da je Dom i ove, kao i prethodnih godina, imao dobru saradnju sa resornim Ministarstvom, lokalnom samoupravom i osnovnim i srednjim školama.

  Pročitajte i…  Migranti zauzeli mesta meštanima

  Prema njegovim rečima, osim pružanja zdravstvene i socijalne zaštite, velika pažnja poklanja se i kulturno zabavnom životu.

  Gradonačelnik Prokuplja, Aleksandar Simonović, izjavio je da je Dom za smeštaj i negu starih lica od velikog značaja ne samo za Prokuplje i Toplicu nego i šire.

  -Kako bi korisnici Doma imali bolje uslove, naredne godine planiramo da napravimo park koji bi se nalazio između crkve Svetog velikomučenika Georgija, koja je u izgradnji, i samog objekta. U sklopu parka, napravilo bi se i dečije igralište, rekao je Simonović i dodao da bi ovaj park bio otvorenog tipa i da bi mogli da ga koriste i stanovnici ovog dela grada.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473088


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...