Zbog sumnje da su švercovali kozmetiku, garderobu i tehničke predmete stranog porekla bez plaćenih carinskih dažbina, Uprava carine podneće prijavu protiv dvojice Novopazaraca koji se sumnjiče da su noćas, sat vremena posle ponoći u automobilu marke “folsfagen šaran” pokušali da prokrijumčare robu do željenog odredišta. Carinici su sumnjivi automobil primetili na parking u blizini jedne benziske stanice na delu magistralnog puta Niš – Prokuplje, tokom akcije dubinske kontrole.

Zaplenjeni parfemi pronađeni u automobilu, foto Uprava carine

Kako je rečeno u Upravi carine, sporna roba je zaplenjena, a za prekršaj su odgovorna oba putnika, s obzirom na njihovu izjavu da kozmetika, garderoba i deo tehničke opreme pripadaju 65-godišnjem vozaču, a ostatak tehnike 60-godišnjem suvozaču iz Novog Pazara.

Carinici su u automobile pronašli 70 parfema „lankom“, „šanel“, „armani“ i drugih, 20 tečnih pudera, 36 komada razne garderobe, pantalona „riplej“, „monkler“, majica sa istim natpisom, kožnih jakni „gvado“, kao i 12 pari kožnih čizama i patika sa natpisom „anđelina džons”. Sumnja se da se radi o falsifikatima turskog porekla pomenutih brendova – kažu u Upravi carine.

Dodaju i da je u automobilu otkrivena razna tehnička oprema, 10 setova led ploča za reklame sa trafoom, 30 led zidnih lampi u boji, 24 adaptera, kao i više od 300 komada elektroopreme poput izolir-traki i produžnih kablova.

Inače, nakon što su primetili sumnjivi automobil na parkingu, carinici su naložili vraćanje automobila do sedišta Carine u Nišu, gde je urađen detaljan pregled koji je potvrdio da su njihove sumnje bile opravdane, jer je robe bez porekla bilo gotovo svuda, na zadnjem sedištu, u gepeku, kao i u koferu koji je bio pričvršećen za nosač na krovu „folkvagena“.