U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Ove godine 85 penzionera iz Prokuplja ide besplatno 10 dana u banje. Za ovu mogućnost prijavilo se 655 penzionera.

  -Pravo na besplatan boravak u srpskim banjama imali su korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, kao i korisnici penzija iz kategorije samostalnih delatnosti i poljoprivrednih penzija čija primanja ne prelaze 26.324 dinara, izjavio je predsednik Udruženja penzionera Milovan Vučićević i dodao da su ovo pravo mogli da koriste penzioneri koji u poslednjih pet godina nisu boravili u banjama u trošku RF PIO.
  Korisnici penzija koji su ostvarili pravo na besplatan boravak u banjama, moći će da ostvare ovo nakon završetka glavne turističke sezone.
  Govoreći o podeli paketa sa osnovnim životnim namirnicama i higijsnskim sredstvima, Vučićević je rekao da je u protekla dva meseca ovu pomoć dobilo 2.550 penzionera čije penzije ne prelaze iznos od 20.000 dinara.
  Sredstva za kupovinu ovih paketa, u iznosu od skoro 2.200.000, obezbeđena su iz budžeta Udruženja penzionera u Prokuplju.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469022