AFRO MODA I KOD NAS

AFRO MODA I KOD NAS

Čarobne ruke Dušice Petrović (30) iz Prokuplja uvele su afro modu i u Prokuplju i čini se da se samo čekalo na to. Mnoge devojke ih ponosno nose, a čitav grad zna da su one delo ove vrlo umetnički nastrojene Prokupčanke.

-Pre petnaest godina sam počela da ih pravim i to sam naučila od drugarice koja je frizerka. Ona ima zlatne ruke i kraj njen je naučiti bilo lako. Od tada ih pravim- kazala nem je Dušica.

Ona dodaje da je lako napraviti ih, ali da je potrebno dosta vremena.

-Sve zavisi ne od dužine. Već gustine kose. Traju dva do tri meseca i pletu se vunicom. Trebalo bi da se to čini veštačkom kosom, ali kod nas je ona skupa i nekvalitetna. Obično svi traže u svojoj boji kose, ali ima i onih koji žele baš da se razlikuju, sve to zavisi od ukusa- priča Dušica koja je ostala pravi majstor za ovu veštinu.

Njen čaroban svet otkriva svu mistiku afričke lepote i prenosi je na ovo područje. Pokazuje da savršena frizura ističe svu lepotu lica i krasi ga.

Njena umetnička duša pronašla je na ovaj način svoj put ka spoljašnjem svetu. Ipak, odaje nam tajnu da voli i književnost. Piše pesme, priče i u njima okazuje svoj pogled na svet, baš kao i kroz kikice koje devojkama koje znaju da budu drugačije i odlično nose različitost.....

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...