ako-stopala-istrljate-mesavinom-ova-dva-sastojka,-suva-koza-pocece-da-otpada-sama-od-sebe:-super-jeftin-trik,-a-neverovatno-efikasan!

22.04.2019. 07:35

Negu stopala često zanemarujemo, a kako dolaze topli, sunčani dani „uskačemo“ u otvorenu obuću i ovo postaje problem – niko ne voli da vidi zadebljale pete i zapuštenu kožu na stopalima.

Da vam stopala opet budu mekana iskoristite ovaj „trik“ Foto: screenshot

Ponekad čak ni redovan pedikir nije dovoljan da se otarasimo stare, zadebljale kože, već je neophodno da stopalima pružimo kompletan tretman i hranljive kreme i pilinge, kako bi bila mekana poput bebine kože.

Ipak, postoji trik iz domaće radinosti koji garantuje da ćete se bez muke reširi suve i oštećene kože, a za isti vam treba samo sastojka, koje verujemo da već imate u kuhinji.

Pripremite nekoliko tableta aspirina (izmrvite ih prethodno, sve dok ne dobijete prah), limunsku kiselinu (limuntus) i malo vode. Ovom smesom istrljajte stopala, a potom stavite stopala u najlon kese i preko toga navucite čarape. Poželjno je da pre nego što uradite ovaj piling, stopala potopite u toplu vodu na 20 minuta.

Sačekajte 15 minuta, pa sklonite kese sa nogu, i premažite ih hranljivom kremom. Postupak ponavljajte u narednih 5 do 7 dana i primetićete kako vam se stara koža doslovce ljušti, a vaša stopala postaju mekana i glatka.

Ne preskačite negu stopalaFoto: Profimedia

Inače, ovaj trik je objavljen na popularnoj Fejsbuk stranici „5-Minute Crafts“, pa prilažemo i detaljan video snimak, a u njemu ćete pored ovog pronaći još nekoliko korisnih „uradi sam“ bjuti trikova.