ako-su-vam-stopala-gruba-i-pete-zadebljale,-dovoljno-je-da-ih-potopite-u-mesavinu-dva-jeftina-sastojka-i-bice-meksa-nego-ikada!

05.06.2019. 07:34

Leto nam je pred vratima, premda vremenske prilike nisu takve, ali uvereni smo da će nas sunce ubrzo ogrejati… To znači i da ćemo iz patika i baletanki konačno uskočiti u lagane papuče i sandale, a to sa sobom povlači i činjenicu da pete i stopala neizostavno moraju da nam budu doterane i negovane…

Evo kako da napravite kućni pedikir Foto: Profimedia

Ako smo ih preko zime zanemarile, gotovo sigurno je koža stopala postala gruba i tvrda, a sasvim je moguće i da na petama imate zadebljanja. Zato je pedikir obavezna stavka kada je reč o pripremama za leto, a najjednostavniji i najjeftiniji način je da to uradite u udobnosti svog doma uz pomoć nekoliko običnih sastojaka koje vrlo verovatno već imate.

Ovaj domaći recept je prost i efikasan, a već dugo kruži Internetom i žene širom sveta ga rado praktikuju i preporučuju. Izdvojite 20-1k minuta z sebe i relaksirajte se uz toplu kupku stopala posle koje ćete vaša koža biti meka kao svila, ali ćete se i relaksirati i osvežiti.

Potrebni sastojci:

*2-4 šoljice mleka

*šaka sode bikarbone

*veliki lavor

*peškir

*bogata krema

Ova blagotvorna kupka odmah daje rezultateFoto: Profimedia

Priprema:

* Zagrejte mleko, ali samo dok ne bude toplo. Ne sme biti prevruće. Koristite dve do četiri šoljice, u zavisnosti od veličine lavora.

* Sipajte mleko u lavor, pa potopite noge na pet minuta.

* Potom uzmite soda bikarbobu i lagano pospite po stopalima, pa dobro utrljajte sodu po čitavoj površini stopala, a najviše tamo gde je koža najgrublja – tačnije na petama i ispod prstiju.

* Ne zaboravite ni gornji deo stopala, i njega je neophodno tretirani kupkom. Ako nema dovoljno tečnosti u lavoru, onda ga masirajte nekoliko minuta mlekom.

* Kada ste stopala dobro istrljali sodom bikarbonom, ostavite ih još nekoliko minuta potopljene u mleku.

* Potom isperite i bogato namažite masnom kremom. Trebalo biste da odmah primetite razliku – stopala su blistavija i mekša.