Aktivnosti u školi u Donjoj Rečici

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- U izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ u Donjoj Rečici, nastavnici i njihovi učenici, vredno rade na svim poljima nastave. Tako je nastavnica likovne kulture Branka Jovanović održala ugledni čas u korelaciji sa biologijom, na temu “Izražavanje bojenim mrljama, linijama, svetlinama”. Učenici su imali priliku da kroz primere apstraktnih slika Džeksona Poloka i Vasilija Kandinskog iskažu svoj umetnički duh.

  Ova seoska Škola bila je domaćin i volonterima Crvenog krsta iz Prokuplja, koji su održali radionice za mlađe razrede. U okviru programa “Efikasan odgovor Crvenog krsta na nesreće…”, oni su edukovali učenike, kako da na pravi način reaguju u slučaju iznenadnih elementarnih nepogoda.
  Svi sa velikom odgovornošću rade na svojim pojedinačnim aktivnostima, ali se svi zajedno spremaju za program kojim će obeležiti Dan škole. Tako će se stariji razredi, ovim povodom, oprobati u ulogama poznatog štiva Stevana Sremca “Zona Zamfirova”.
  Učenici ove Škole, pohvalili su se učešćem na 10. Dečjoj književnoj koloniji u Doljevcu, koja je održana u organizaciji Javne biblioteke Doljevac. Istakli su da ona predstavlja posebno iskustvo za njih.
  -Družeći se sa talentovanom decom u dvodelnoj radionici, upoznali smo mlade književne stvaraoce i tragali zajedno za suštinskim vrednostima pisane reči. Ezopovu basnu „Cvrčak i mrav“, predstavili smo na drugačiji način, rekli su učesnici 10. Dečje književne kolonije.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=472737


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...