aleksandra-je-preko-televizije-saznala-da-je-vladimir-poginuo:-njihova-ljubav-bila-je-neverovatna,-a-raskid-filmski

Aleksandra je 18. jula tragičnu vest saznala od majke, a posle prvobitnog šoka i potvrde njenih kolega sa televizije da Vladimira zaista nema, Aleksandra je, kaže, zanemela od šoka.

U emotivnoj ispovesti za časopis „Hello“, Aleksandra kaže da je sa Vladimirom bila u vezi godinu i po dana. Posle toga, stavili su tačku na svoju ljubav, ali su i dalje ostali dobri prijatelji. Kako kaže, obeležio je njen život, a prisetila se i kako ga je prvi put gledala kada je vozio Zlin, isti onaj u kome je poginuo.

– Sedela sam napred, on je bio iza. Ispred mene su bili komandna tabla i upravljač. Vlada mi je pričao kako se balansira, da avion mora da bude u ravni sa horizontom. Bez najave mi je prepustio komande i sve snimio. To mi je najdraža uspomena – priča Aleksandra za „Hello“.

Ona se, kaže, sa Vladimirom upoznala slučajno. Dopadalo mu se kako se oblači i što neguje vintidž stil, i otvoreno joj govoroi da takvih žena više nema. Zajedno su bili u Njujorku i obilazili, kaže, vintidž prodavnice.

Vladimir i AleksandraFoto: Facebook

– Drugi put je bio sam u San Francisku i slao mi fotografije tašni, siguran da će mi se dopasti. Nisam mogla da se odlučim, nije ni on, pa mi je doneo sve tri – kaže Aleksandra, a jednu od te tri je nosila na sahrani, uz haljinu koju je on mnogo voleo.

– Vladimir je bio neobičan, uporan, vredan, pun elana. Moje drugarice su govorile da je džentlmen i zvale ga dasa, a meni je bio vitez. Ništa osrednje ga nije zanimalo, sve što je radio prethodno bi usavršio do tančina. Umeo je da i druge pogura da izvuku najbolj iz sebe. Rizik je bio sastavni deo njegovog karaktera, težio je visinama, često na samoj ivici, ali je to radio sa stilom – kaže Aleksandra.

Vladimir i AleksandraFoto: Facebook

Njihova ljubav okončala se takođe neobično. Svesni da im se planovi za budućnost razlikuju, dogovorili su se da se raziđu. Ipak, i dalje nisu mogli jedno bez drugog. Nisu ni pokušavali da nađu nove partnere, pa su, da bi olakšali raskid, isplanirali da se vide i posvađaju se.

– Našli smo se na Zemunskom keju. Dugo smo šetali i razgovarali i kad smo zaključili da je to to, odlučili smo da idemo kućama. Onda je on rekao da je to bezveze, da to mogu kad hoću, ali da prvo nešto pojedemo. Ušli smo u restoran, muzika je došla za naš sto i kada su počele pesme Arsena Dedića, zaboravili smo na raspravu a kući pošli zajedno, zagrljeni – kaže Aleksandra.

Vladimir u avionuFoto: Facebook

Sada kad ga nema, ostaju samo uspomene.

– Radio je ono što je voleo, to je smatrao svojom slobodom i razumela sam ga. Jedino ne shvatam zašto ljudi najčešće umiru od onog što najviše vole. Jer, ko može da kaže da Ajrton Sena nije bio dobar vozač Formule? On je vozio sa svom životnom strašću, kao i Vladimir – kaže Aleksandra.