ana-ljubinkovic-predstavila-novu-modnu-bajku:-zadivljeno-se-gledalo-u-njene-modele,-a-nama-je-otkrila-sta-se-krije-iza-njih

21.04.2019. 15:38

Modeli Ane Ljubinković uvek su bajkoviti, miks mode i slikarstva koje je i njena osnovna profesija.

Novi modeli Ane Ljubinković Foto: Petar Dimitrijević / RAS Srbija

Predstavljanje njenih kolekcija često se poredi sa modnim bajkama pa ni sinoćna revija u Beogradu nije bila izuzetak. Pistom su prošetali originalno skrojeni i pastlenim bojama obojeni modeli iz kolekcije „Drugde“.

Model Ane LjubinkovićFoto: RAS Srbija

Moda Ane Ljubinković lako vas odevede u neki drugi svet, a čime je nova kolekcija bila inspirisana, rekla nam je dizajnerka nakon revije u bekstejdžu:

„Inspirisana je onim momentom kada je ono što je samo mašta prelazi u realnost, kada se realizuje neka ideja, kada ono što je bilo fantazija postane druga dimenzija, ovde ili negde drugde“.

Pufnasti rukavi kao detaljFoto: RAS Srbija

Ana smatra da su njeni modeli veoma nosivi.

„Ja svoju modu tumačim kao urbanu visoku modu što bi značilo da razumem da u njoj ima dosta cirkona, da je dosta ekstravagantna, ali ja tako zamišljam ljude na ulici“.

Malo jači tonovi na pistiFoto: RAS Srbija

Sa Anom smo razgovarali i o nedavnoj tužbi koju su ona i njena sestra, kreatorka cipela koje uvek prate njene kolekcije, podnele protiv azijske kompanije koja je bez njihove dozvole na svom sajtu onlajn kupovine njihove modele reklamira kao svoje.

„Dobile smo prvu tužbu, optuženi je priznao krivicu, presuđeno je u našu korist. Kakav osećaj može biti kada je pravda zadovoljena? Ali je bilo mukotrpno dokazati, jer iako je naš dizajn zaštićen u Zavodu za intelektualnu svojinu, zaista je teško potvrditi da je nešto kopija, ali smo sestra i ja svoj rad sa zadovoljstvom branile“.

Ana LjubinkovićFoto: RAS Srbija

Ana sada već priprema novu kolekciju.

„Posle svake kolekcije ostane nekoliko ideja za sledeću. Kada se završi jedna, počne druga i to je začarani krug kreativnosti“.