U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Načelnici Topličkog upravnog okruga i Gradske uprave, Milan Aranđelović i Nikola Koprivica i član Gradskog veća za infrastrukturu Žarko Koprivica, obišli su danas radove na asfaltiranju puta u selu Donja Konjuša.

  Prilikom obilaska radova, predstavnici lokalne samouprave uverili su se da se radovi odvijaju planiranom dinamikom i da će ovaj put, koji spaja petnaestak prokupačkih sela, biti završen do kraja ovog meseca.

  -Za ovu investiciju, koja je od velikog značaja za žitelje ovog kraja, iz gradskog budžeta izdvojeno je oko sedam miliona dinara. Reciklažni asfalt biće ugrađen na deonici dugoj 3.300 metara, širine četiri metra, a u toku su i radovi na iskopu jarka i izgradnji propusta, kako bi se put sačuvao od propadanja. Asfalt koji je nekada ovde postojao, skoro da se i ne vidi od velikih oštećenja, tako da je ovo jedna izuzetno značajna investicija za žitelje ovog seoskog područja, rekao je član Gradskog veća Žarko Koprivica.

  Kako ističu meštani Donje Konjuše, sada će mnogo lakše da se kreću ovom deonicom, koja ih vodi sve do Trnovog Laza, Kruševice i Prolom banje.

  -U ime svih žitelja ovoga kraja, želim da se zahvalim lokalnoj samoupravi što nam je izgradnjom ovog puta obezbedila lakši život. Lakše ćemo ići do grada, jer mnogo ljudi iz ovoga kraja svakodnevno odlazi na posao, deca u školu. Lakše ćemo ići i do svojih poseda i njiva, jer do sada traktorom i drugom poljoprivrednom mehanizacijom nije moglo da se prolazi. Koliki je značaj ovoga puta, govori i činjenica da učitelj koji radi u Kruševici svakodnevno ovde prolazi, dolazeći iz grada, kaže Aleksandar Marjanović, predsednik Mesne zajednice Donja Konjuša.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468396