autotjun-odjekivao-dorcolom:-ovako-su-slavili-maturanti-i-imamo-problem?

02.06.2019. 21:10

Sa završetkom srednje škole došla je tradicionalna proslava maturanata. Imaju šta da slave, a kako slave, to je već druga priča. Jedna ovakva priča.

Kada se proslave maturanata uporede sa onim ranijem (u ne tako davnoj prošlosti), vidi se da su neke stvari ostale iste, a neke su se i promenile, nagore.

Slučajno, ali i neizbežno prošlo smo Dorćom u momentu kada su slavili maturanti. Pored euforičnih tinejdžera, pažnju nam je privukla i muzika. E, i ona je bila neizbežna, nažalost.

Zatvori

Veselo

Prvo, uvek su tinejdžeri bili ovako i u ovoj meri veseli na kraju srednje škole. To je ta energija tinejdžera i entuzijazam koj im je prekopotreban.

Kad će ako neće sad?

Dakle, ne treba se praviti “lud” pa reći da ti nikad nisi radi ovako nešto.

Kupanje u fontani

Neke stvari se nikad ne menjaju. A kada biste im rekli da kupanje u fontani nije bilo najzdravije rešenje za hladan maj, male su šanse da bi uopšte i čuli šta im govorite.

Ko je srećniji od njih?

Kad bi se energija tinejdžera mogal izmeriti, verujemo da bi bila najjača na svetu. I mi ovako euforični nismo videli nikog i ništa oko sebe.

Specijalni efekti stvarno nisu bili potrebni

Ono što treba promeniti, pa bilo da se radili i nekad i sad, jeste alkohol. Veliki broj maturanata je u rukama imao limenke piva. Skoro pa kao neizostavni asesoar.

Ljubav

Neka živi ljubav, ali neka bace cigarete. Bilo je i onih koji su našeg fotoreportera pozdravili sa cigaretom u ruci. Nije bilo “šmekeski”.

Duhovito

Međutim, dopalo nam se njihova duhovitost. Najpametnije stvari umeju da “dođu” baš od maturanata.

Svi za jednog, jedan za sve

Dopala nam se i uniformisana proslava mature. Ali muzički ukus budućih brucoša, žao nam je, nikako.

Muzički ukus više nego sporan

Autotjun je odjekivao Dorćolom, a i u drugim krajevima grada. Muzički trendovi odlaze i dolaze, ali to što je nešto novo ne znači da je dobro. Posebno što je danas muzika posle više godina pauze, ponovo jak elemenat indentiteta mladih i njihovog životnog stila.

Toliko toga imaju da kažu

Poruke novih popularnih pesama su kratke: novac, brendirana garderoba i uživanje (što više i na što više načina) je životni cilj.

I naravno, selfi

Ima među popularnim pesama i onih dobrih, ali one najpopularnije bodu uši! I da budemo iskreni, slušalo se i ranije svašta, pa ni izbor nije bio širi. Samo što su se ipak, mogli čuti najrazličitiji muzički pravci.

A sada novo poglavlje

Danas vlada autotjun, a kakva muzika, takvi i planovi. Ne važi to u svakom slučaju, ali i jedan mnogo.