bacena-bomba-na-berbernicu-u-prokuplju

U noći između utorka i srede, na berbernici u vlasništvu Bratislava Cenića u ulici Koste Vojinovića u Prokuplju, bačena je bomba. U eksploziji nema povređenih, a iz policije kažu da intenzivno tragaju za počiniocem.

Vlasnik berbernice ispred lokala, foto ljm

Kako saznajemo, prilikom noćne patrole policije, primećeno je razbijeno staklo berbrnice. Policajci su obavestili tužilaštvo, a nakon uviđaja utvrđeno je da je kroz polomljeno staklo u lokal bačena eksplozivna naprava.

Policija je ustanovila da je bačena eksplozivna naprava i obavešteno je i Više javno tužilaštvo. Preduzimamo sve radnje kako bi otkrili počinioca, ili više njih – rečeno je u prokupačkoj policiji.

Kako saznajemo, vlasnik berbernice Cenić u trenutku eksplozije nije bio u kući na spratu, ali jesu njegovi roditelji koje je probudila detonacija.

Ležali smo na spratu, kada nas je probudila jaka detonacija od koje se kuća zatresla. Kada smo sišli, policija je već stigla – kaže otac vlasnika berbernice.

Naglašavaju i da im je iz policije rečeno da ne daju nikakve izjave o ovom slučaju, pa su motivi napada još uvek nejasni.

geleri, foto ljm

Inače, radi se o radnji koja nema ni 4 kvadrata, a sav inventar koji se nalazio u njoj je uništen od televizora, lavaboa, popucala su stakla i ogledalo, a na zidu su vidna oštećenja od gelera, pa se prepostavlja da se radi o bombi „kašikari“.