Besplatna pravna pomoć za izbeglice

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- U Gradskoj kući u Prokuplju, danas je održana prezentacija programa besplatne pravne pomoći, koju su održali predstavnici Kancelarije u Nišu, Dragan Gavrilović i Vladana Savić.

  -Projekat “Pružanje pravne pomoći i informacija za zaštitu i ostvarivanje prava interno raseljenih lica, izbeglica i povratnika“, predstavlja nastavak saradnje, započete 2008. godine, između Vlade Republike Srbije i Evropske unije. Jedna od aktivnosti Kancelarije je i rad na terenu, tako da smo danas u Prokuplju, sa ciljem da pružimo pravnu pomoć ljudima koji su to od nas zatražili, izjavio je pravni savetnik Dragan Gavrilović.

  On je ovom prilikom istakao da su od početka pružanja ove vrste pomoći, otvorena 7.683 predmeta, rešena 2.844, vrednost imovine koja je vraćena je 6.341.060 evra, a očekivana vrednost imovine predmeta koji su u procesu je 6.575.710 evra.

  Pročitajte i…  Blace: Od danas vakcinacija protiv sezonskog gripa

  -U rešavanju pravnih problema interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije, povratnika po sporazumu o readmisiji i izbeglica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, imamo podršku Komesarijata za izbeglice, lokalnog Povereništva, kao i raznih udruženja koja se bave pitanjama navedenih kategorija građana. Stručna pravna pomoć potrebna im je za rešavanje pitanja stanovanja, povraćaja imovine, pribavljanja pravne dokumentacije, zastupanja pred sudovima, ostvarivanja prava na penziju, objasnio je Gavrilović i dodao da se lica zainteresovana za besplatnu pravnu pomoć mogu javiti na broj telefona 0800-108-208, ali i da se sve informacije o tome mogu dobiti putem sajta www.pravnapomoc.org.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473296


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...