besplatne-sadnice-za-skole-u-toplickom-okrugu

Akcija se sprovodi u celoj Toplici; foto: Lj. M

Kako bi probudili ekološku svest, pre svega kod učenika osnovnih škola, JKP Hammeum iz Prokuplja sprovodi akciju u kojoj će biti zasađeno stotinak sadnica različite vrste drveća, a prioritet će imati škole na teritoriji čitavog Topličkog okruga. Sadnice su obezbeđene iz sopstvenog rasadnika, a zaposleni će zajedno sa učenicima učestvovati u sadnji.

Rukovodilac Rasadnika Stevan Kostić ističe da je za uređenje školskog dvorišta prokupačke Osnovne škole “9. oktobar” obezbeđeno 30 sadnica katalpe, jasena, javora, bresta i brekinje.

Želimo da podstaknemo naše najmlađe sugrađane na očuvanje i zaštitu životne sredine, a jedan od načina buđenja ekološke svesti je i ovo. Prethodno smo poklonili 30 sadnica stanovnicima Mostarske ulice u Prokuplju koji su želeli da svoju ulicu obogate zelenilom – kaže Kostić.

On dodaje da će u narednom periodu nastaviti sa akcijom i naglašava da se ona sprovodi na nivou čitavog Topličkog okruga.

Kaže da već imaju zahtev Osnovne škole „Toplički heroji“ iz Žitorađe da im poklone sadnice, a za njih je izdvojeno 20 sadnica lišćara, odnosno javora i bresta, koje će biti zasađene u isturenim odeljenjima ove škole.

Ideja je da svaka naredna generacija posadi bar po jedno drvo u svom školskom dvorištu.