bila-je-najlepsa-devojka-u-gradu-i-sportistkinja-zbog-uzasne-bolesti-noga-joj-je-okrenuta-naopacke-i-sada-izgleda-ovako

27.05.2017. 14:11

Džilijan Vilijams ima svega 20 godina. Bila je uspešna odbojkašica, važila je za najlepšu devojku u gradu, ali i šire jer se takmičila za titulu Mis tinejdžera Amerike i mnogih sličnih takmičenja. Sve je izgledalo dobro, dok nije usledila tragedija koja joj je transformisala telo i život.

Džilijan je oduvek važila za lepoticu Foto: Profimedia

Izbori za mis bili su njena svakodnevnicaFoto: Profimedia

Kada je počela da primećuje bol u kolenu dok je igrala odbojku, mislila je da je to nevažna sitnica. Ipak, poverila se treneru koji je zaključio da je povredila meniskus i da može da igra odbojku.

– Igrala sam cele te sezone, i rešili da ukoliko operacija bude bila potrebna nju ostavimo za kraj – kaže ova devojka.

Operacija koja joj je spasila životFoto: Profimedia

Tada nije ni sanjala da je problem koji ima mnogo ozbiljniji. A kada je konačno otišla do lekara, ustanovljena joj je slomljena budna kost i cista u kolenu. Sve je u početku delovalo kao infekcija, sve dok jedan lekar nije odlučio da uzme uzorak za biopsiju. I onda je stigla jeziva dijagnoza – Evingov sarkom, redak oblik raka kostiju.

Terapije ne bi dale nikakve rezultate na planu odstranjivanja raka, i na kraju je jedina opcija bila amputacija noge. Ostala je bez 36cm središnjeg dela noge, a stopalo, zglob i cevanicu su joj potom prišili na ostatak noge i to u obrnutom smeru kako bi zglob mogao da funkcioniše kao koleno.

Umesto kolena sada ima zglob, a cela noga okrenuta je na suprotnu stranuFoto: Profimedia

Uprkos tome, Džilijan nije klonula duhom. I dalje je stalno pozitivna i nasmejana, a sama kaže da ne zna odakle crpe snagu. Sada je dobila i protezu koja joj olakšava da živi što normalnije, a ne planira da odustane od sporta, već se uveliko sprema za Paraolimpijske igre, ali i za izbor za Mis Teksasa.

(littlethings.com)