bila-mi-je-prva-devojka-i-mislio-sam-da-je-normalno-to-sto-mi-radi:-aleksa-(22)-je-devojka-dovela-do-ivice-smrti,-a-nije-imao-kome-da-se-pozali

Džordan (22) je u toku cele njihove veze svog dečka takođe ubadala nožem, pretila mu smrću, terala ga da spava na podu, a jednom prilikom polila ga je ključalom vodom što je dovelo do drugostepenih opekotina.

Njegov slučaj potresao je naciju, a Aleks je u medijima progovorio o svom slučaju i opisao trenutke kada se njihova, naizgled normalna veza, pretvorila u toksičnu.

We’d like to thank @Schofe who said on @thismorning „you can’t get a better response from the police“ when talking about how domestic abuse survivor Alex was helped and supported by officers @PCEdFinn & DC Lynn Adams. He is now able to rebuild his life #PolicingAtItsBest pic.twitter.com/VwWMmClbw2— Bedfordshire Police (@bedspolice) April 18, 2018

– Nisam imao načina da se javim bilo kome. Pretila mi je da, ukoliko mi padne na pamet da je napustim, da će me ubiti – kaže Aleks u svom gostovanju u emisiji „This morning“.

Na papiru je Džordan bila idealna devojkaFoto: Facebook

Šta su mediji saznali o Džordan? Dolazi iz potpuno prosečne porodice, i u školi je uvek bila izuzetno dobra. Diplomirala je na Fakultetu lepih umetnosti i nameravala da bude učiteljica. Uz to, volontirala je u prihvatilištu za životinje i prikupljala novac za pomoć deci iz Afrike.

Na papiru, bila je sjajna devojka, ali u privatnosti svog doma, bila je okrutna devojka koja je kontrolisala svaku sitnicu u vezi sa svojim dečkom, Aleksom Skilom.

Njih dvoje su se upoznali na fakultetu 2012. godine. Oboje su u tom trenutku imali 16 godina i odmah se zaljubili jedno u drugo. Od samog početka veze, Džordan se nametnula kao dominantna u tom odnosu i počela je da odmah kontroliše Aleksa.

Džordan je postala potpuno nasilna prema Aleksu kada se ispostavilo da on boluje od hidrocefalusa, stanja i kome se moždane šupljine pune viškom cerebrospinalne tečnosti. Džordan je tukla dečka tupim predmetima i odbijala da ga vodi u bolnicu na lečenje. Polivala ga je vrelom vodom, a potom mu opekotine zamotavala u plastičnu foliju.

Alex Skeel was stabbed, hit and had boiling water thrown over him by his partner Jordan Worth. She’s now the first woman to be jailed for coercive and controlling behaviour. Alex spoke to ITV News Anglia about his horrific ordeal. pic.twitter.com/g0uaSFfyFC— ITV News Anglia (@itvanglia) April 18, 2018

Komšije kažu da su ga često viđale sa modricama oko očiju, kako šepa, ili sa povređenim udovima.

Aleks kaže da ga je Džordan potpuno odsekla od prijatelja i porodice. Džordan mu je ujedno bila i prva devojka u životu, i Aleks kaže da je mislio da je normalno da ljubavne veze tako funkcionišu.

Čak i kada bi zabrinute komšije pozvale policiju, Aleks je negirao da se bilo šta dešava i tvrdio da se povredio slučajno.

– Jedan policajac mi je, posle mnogo prijava, bukvalno spasio život. Smestio me je u patrolna kola i rekao mi: „Vidi, ja tačno znam šta se dešava. Ove povrede nisi napravio sam sebi. Samo mi reci istinu“ – priseća se Aleks.

Nakon što se slomio i priznao policajcu šta se zaista dešava, Aleks je konačno otišao kod svojih roditelja. U tom trenutku, imao je svega 44 kilograma.

– Imao sam otvorene rane na telu koje su se inficirale i plašio se da ću ostati bez ruke ili noge. Lekari su mi rekli da bih uskoro umro da sam ostao sa njom. Njihova procena bila je da mi je u tom trenutku preostalo oko 10 dana života – kaže Aleks.

Džordan je trenutno u zatvoru, i čeka je sedam godina odsluženja kazne.