bili-su-studenti,-vencali-se-i-novac-je-poceo-da-se-gomila:-„privukao-me-kao-streber,-a-vidi-ga-danas“

Melinda (54) je, inače, filantrop i nedavno je objavila svoju knjigu „The Moment of Lift: How Empowering Women Changes the World“. U razgovoru za „The Sunday Times“ opisala je svoj brak sa Bilom.

– Smejem se i srećna sam jer smo Bil i ja konačno došli do te životne faze kada možemo da se zajedno smejemo mnogim stvarima. Verujte mi, bilo je toliko teških momenata u našem braku da sam se prečesto pitala mogu li ja to da izguram – kaže Melinda. U vreme kada su počeli da se zabavljaju, Bil je bio običan student, štreber sa mnogo znanja i mnogo ideja. To je ono zbog čega je pala na njega.

Ona se prisetila i situacije od pre mnogo godina, kada je, kaže, kiptela od besa, a takvih je bilo mnogo.

– Umesto da mi pomogne da popakujem stvari u kola i spremim decu, on je ležao na kauču i čitao knjigu o Vinstonu Čerčilu – seća se Melinda.

A Gejts je, prirodno, radoholičar i čovek vrlo nekonvencionalnih manira, što ga je između ostalog i dovelo do ovakvih poslovnih rezultata.

– Činjenica je da mi je trebalo strpljenje svetice da pregruram neke takve momente, ali generalno je uglavnom dosta lako živeti sa njim – kaže Melinda i otkriva da je malo falilo i da do njihovog venčanja uopšte i ne dođe.

– Bil je pokušavao da odluči da li da se venčamo ili ne. Nisam se ljutila jer sam znala da se tu ne radi o meni, već da razmišlja o tome da li će moći da bude porodičan čovek i istovremeno radi ono što želi i kako želi – kaže Melinda.

Njih dvoje je, inače, spojila ljubav prema mozgalicama i sličnim igrama. Venčali su se 1994. godine a dve godine kasnije dobili su prvo dete, Dženifer, koja danas ima 22 godine. Pored nje imaju i sina Rorija (19) i ćerku Fibi (16).

Melinda kaže da je bila strašno usamljena u braku kada je na svet došla Džesika, i koliko se borila da održi ravnopravnost u braku sa mužem.

– Strašno je važno imati partnera, nekoga ko vas vidi kao osobu jednaku sebi – naglašava Melinda, koja je redovna na Instagramu, a za njihovu godišnjicu braka objavila je dirljivu poruku Bilu.

– Pre 25 godina, rekli smo ti da je vreme da isečemo venčanu tortu. Ti si mislio da to znači da treba da isečeš tortu i podeliš neverovatno brzo si izračunao koliko tačno treba da bude parče da bi svako dobio jednaku količinu. U tom trenutku sam tek postala svesna da zaista ulazimo u brak, ali i da je u sredini torte karton, što ti nisam rekla jer sam mislila da znaš da se seče samo jedno parče. Toliko sam se smejala da nisam mogla da progovorim – prisetila se Melinda na Instagramu.

A kako milijarderi odgajaju decu?

Melinda je dala otkaz u Majkrosoftu kada su dobili decu, baš zato da bi ih zaštitila od javnosti, a u školu ih je upisala pod svojim devojačkim prezimenom.

Bil je, podsetimo, već rekao da iako ima milijarde, planira da u nasledstvo deci ostavi svakom po 10 miliona.

Pokušavali su, kaže, da deci omoguće što normalniji život, ali naravno da je činjenica da im je otac milijarder Bil Gejts sve otežavala.

– Sećam se kad je Dženifer prvi put dovela jednog dečka da ga upozna sa porodicom. Dovela ga je na večeru a on je bio van sebe što upoznaje Bila Gejtsa. Mi inače imamo običaj da se pre večere uhvatimo za ruke i da svako kaže jednu stvar na kojoj je zahvalan. Te večeri nisam imala srca da mu kažem da treba i da se držimo za ruke jer on je sedeo pored Bila i onevestio bi se – kaže Melinda.