Bioskop u Prokuplju postaje mesto okupljanja mladih

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Prokupački Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“, dobio je sredstva od Filmskog centra Srbije, na osnovu projekta po Konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata kinematografije za 2019. godinu, u kategoriji „Preddigitalizacija i digitalizacija bioskopa“. Ovaj projekat je ocenjen pozitivnom ocenom i podržan je sa 1.600.000 dinara.

   

  -Među 29 projekata, koji su podržani od Filmskog centra, nalazi se i naš Dom kulture. Dodeljena sredstva namenjena su za nabavku projekcionog platna i bioskopskog audio sistema, što predstavlja dve faze u procesu digitalizacije, imajući u vidu jedinstvenost Prokuplja, kao kulturnog centra u topličkom kraju, rekla je član Gradskog veća za kulturu Milica Erić i istakla da je i ovaj projekat veoma važan, pored dosadašnjih 15, za koliko su ustanove kulture dobile novac u prethodnom periodu.
  Većnica je naglasila da je Grad Prokuplje uvek bio i biće tu, kad god treba da pruži podršku ustanovama, koje čuvaju vrednosti našeg grada, po kojima smo prepoznatljivi.
  -Realizacijom ovog projekta, učinićemo da ljubitelji velikog filmskog platna ponovo, baš kao nekad, uživaju u filmovima u prokupačkom bioskopu. Takođe ćemo moći da pružimo priliku prokupačkim posetiocima, da u svom gradu gledaju najnovija i najkvalitetnija filmska ostvarenja, zaključila je Milica Erić.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=472474


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...