U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Danas su bivši radnici ŠIK Kopaonika i poverilaca blokirali magistralni put Niš-Priština. Oni traže da im se isplate dugovanja po sudskim presudama. Blokada je trajala dvadeset minuta uz zaustavljen saobraćaj. Pre blokade održali su protest ispred opštine a zatim sastanak u sali opštine, gde su se dogovorili o daljim koracima. Ceo protest i blokada protekla je uz parolu: “ Vučiću pomozi ŠIK “Kopaoniku“, spasi Kuršumliju“.

  Advokat Ivan Maksimović, upoznao je radnike sa koracima koje je preduzeo i koji će uslediti. Pročitao im je napisanu krivičnu prijavu koju su potom prisutni radnici potpisivali. Naglasio je da ovo nije borba samih radnika već trebalo bi da bude borba celog grada jer opstanak grada je  u pitanju. Pozvao je sve mlade ljude Kuršumlije da dođu i podrže radnike, jer svaki častan i pošten građanin trebalo bi da podrži radnike u njihovim zahtevima i ostvarivanju prava.

  Svetlana Stepanović i  Nebojša Krstić kazali su da složno mogu do cilja, i da oni koji se nisu potpisali trebalo bi da to učine kao bi se dopunio spisak. Nikola Virijević sutra pre podne ima obavezu da preda predsedniku opštine spiskove radnika tako da je i danas primao zahteve. Spiskove će predsednik opštine da prosledi u resorno Ministarstvo i očekuju nakon toga potez Vlade.

  Da li će doći do totalne blokade  magistralnog puta, totalne blokade  opštine, zavisiće da li će započeti sa rešavanjem njihovih zahteva. Dragan Simić je rekao da za totalnu blokadu magistralnog puta Niš- Priština, moraju da budu potpuno spremni od vode do hrane i da obezbede prisustvo hitne pomoći, i zbog godina radnika a i zbog bolesti.

  Radnici su složni da neće odustati od svojih zahteva i da očekuju od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da im pomogne.

  Radnik Igor Milutinović (61) se na prethodnoj blokadi onesvestio. Kaže od vrućine i od gladi i stresa. Prima samo porodičnu penziju koja iznosi 9. 700 dinara. Živi sa ćerkom koja ima zdravstvenih problema a njemu se duguje 400.000 dinara. On ističe da oni traže samo što im pripada i što su teškom mukom zaradili.

  Inače, ovo je treća po redu blokada magistralnog put Niš-Priština od kada su počeli sa protestima.

   

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468400