U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Bivši radnici ŠIK Kopaonika i poverioci odblokirali su  magistralni puta Niš-Priština nakon tri i po sata, kada su dobili obećanje od  Bratislava Gašića direktor BIA, da će tokom sledeće nedelje da se ugovori sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

  Dok je trajala blokada formirale su kilometarske kolone automobila u oba pravca i prema Belonjinu i prema Merdaru. Propuštana su vozila hitne pomoći, vozila Vojske, vozila sa decom i starim i bolesnim, propušteno je i jedno diplomatsko vozilo koje se kretalo iz pravca Merdara. Na licu mesta bio je načelnik Policijske uprave Prokuplje, Nenad Kaličanin, a nakon razgovora sa Gašićem posetio ih je predsednik optine Radoljub Vidić i predsednik skupštine Dejan Lović, koji su im se obratili.

  Nebojša Krstić predsednik poverioca, istakao je da je dobio čvrsta uverenja u telefonskom razgovoru od Bratislava Gašića da će biti ugovoren  sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem a ako do dogovorenog ne dođe oni će nastaviti sa totalnom blokadom magistralnog puta Niš-Priština.

  -Mi smo rešeni da istrajemo, da dobijemo ono što nam pripada. Blokadu koju smo započeli obustavili smo  nakon razgovora  sa  direktorom BIA Gašićem koji mi je rekao da razume naš način borbe, ali da postoje i drugi načini da se reši naš problem, i zamolio nas da prekinemo  sa blokadom magistralnog puta jer to štetri i ugledu naše zemlje. Rekao je da će biti ugovoren sastak sa predsednikom Srbije, kako bi se iznašlo rešenje. Mi smo se nakon toga dogovorili da prekinemo blokadu, ali ako se ne ispoštuje dogovoreno sledi totalna blokada–kazao je Topličkim vestima, Nebojša Krstić

  Radnici su istakli da ih je na ovaj korak muka naterala, kako bi ostvarili svoja prava, da im se isplate potraživanja, to je novac koji su teškom mukom zaradili.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468642