U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

  BLACE- Zamenica predsednika Opštine Blace Suzana Veljović sa načelnicom opštinske uprave opštine Blace Julijanom Jovanović posetila je danas predškolsku ustanovu „Naša radost“ u Blacu.

  Povod posete bio je prvi radni dan mališana u novootvorenom odeljenju predškolske ustanove Naša radost u Blacu, koji je omogućila lokalna samouprava.

  -U predhodnom periodu planirali smo određena sredstva koja smo i realizovali u smislu otvaranja novog odeljenja koje je kompletno opremljeno za njihov nesmetan rad. U tim sredstvima predviđene su i trakaste zavese koje su bile neophodne u tom prostoru gde su deca smeštena kao i ugradnja  klima uređaja.

  Jedan od najbitnijih projekata koji smo dobili od minitarstva u vrednosti od 20 miliona, vezan za dogradnju ustanove, u postupku je realizacije. Želimo da našoj dečici obezbedimo još bolje uslove i nesmetan rad da bi se pravilno razvijali i edukovali, rekla je zamenica predsednika Opštine Blace Suzana Veljović koja je dodala da najmlađi sugrađani imaju prioritet i da će se na poboljšanju kvaliteta njihovog boravka u Predškolskoj ustanovi Naša Radost i dalje raditi.

  Direktorka predškolske ustanove „ Naša radost“ Dobrila Stošić istakla je da je prioritet u narednom periodu stvaranje mogućnosti za povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem.

  -Lokalna samouprava u ranijim godinama ulagala je u našu ustanovu , rekonstruisan je krov, zamenjena je stolarija, klimatizovane su prostorije…sve u cilju što kvalitetnijeg boravka dece u našoj ustanovi.

  Prostorni kapaciteti nisu povećavni što je prouzrokovalo veliku listu čekanja.

  Zajedno sa lokalnom samoupravom pokušavamo da probleme rešimo ili da ih bar ublažimo.

  U tom cilju preuredili smo višenamensku prostoriju u ustanovi u radnu sobu za boravak dece. Danas smo ovde da zabeležimo adaptaciju prve gupice dece koja svoj porodični dom zamenjuju boravkom u našoj ustanovi.

  Molim roditelje za još malo strpljenja jer od brzine prilogađavanja upisane dečice zavisiće poziv druge dece koja su na listi čekanja od 2018.godine.

  Prioritet u narednom periodu je rad na stvaranju mogućnosti za povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem na teritoriji naše opštine, rekla je direktorka predškolske ustanove Naša radost Blace Dobrila Stošić.

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468337