Blace TUGUJE ZA SANJOM

U 14 sati nam se javila i rekla da je sa društvom, a onda je sin kasnije na internetu pročitao da je ubijena. Duša moja, jadna ona i svi mi sada- kazala je Jelica majka tragično stradale Sanje Petrović (15) iz Blaca koju je maloletnik upucao kod Raške.

Sanja je živela kod babe i ujaka jer je išla u srednju ekonomsku školu u Raški. Vikendom je dolazila kući, ili je porodica išla da je obiđe. Bila je tiha, mirna devojčica, dobar đak.

-Pre par godina mi je preminuo suprug i ostala sam sa troje dece. Sve sam činila da ih izvedem na pravi put i da budu dobri ljudi, đaci- dodaje nesrećna žena.

Sanjina tetka koju smo zatekli u njenoj porodičnoj kući potvrđuje priču majke. Reč je o skromnoj i radnoj porodici.

-Nemam reči. Prosto ne mogu da se saberem. Umesto da praznike proslavimo u miru, mi smo Novu godinu dočekali na groblju. Naše Sanje nema i to ništa ne može da promeni- kroz jecaj dodaje Sanjina tetka.

Porodica Petrović još uvek nema snage da razgovara. Nisu svesni šta ih je snašlo i kao da po malo beže od onoga što se desilo. Kako kažu, sve očekuju da je vide na vratima i da kao i ostale porodice ove praznike provedu u radosti, ali ona je zauvek izgubljena za njih.

Sanjini brat i sestra ćute. U očima im tuga koju ništa ne može da nadomesti i nikada neće….

Ubistvo petnaestogodišnjakinje dogodilo se u selu Žutice 31. decembra , kod Raške, kada se grupa momaka i devojaka okupila u jednoj kući. Prema prvim informacijama, pretpostavlja se da je puška slučajno opalila, a maloletnik koji je ispalio patron je uhapšen. Zbog toga što lovačku pušku nije obezbedio adekvatno, uhapšen je i M. I. (46) i određena mu je mera policijskog zadržavanja  do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

Sanja je juče sahranjena na blačkom groblju.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...