„bog-me-blagoslovio-divnim-suprugom“:-karadjordjevici-na-americkoj-televiziji,-u-silikonsku-dolinu-ih-zvao-stiv-voznijak

Princ Aleksandar Karađorđević i njegova supruga, princeza Katarina Karađorđević, ovog vikedna su boravili u Americi, tačnije u Silikonskoj dolini gde su otišli na poziv Stiva Voznijaka, suosnivača Epla, i Rika Vajta.

„Priviliegija je biti ovde i imati prijatelje kao što su Stov Voznijak i Rik Vajt, koji su neverovatni. Toliko su se trudili da skrenu pažnju drugih na nas, a sve kako bismo spasli živote. Želimo da zajedničko menjamo stvari“, rekla je u emisiji princeza koja je sa toliko strasti pričala o humanitarnom radu.

Za Voznijaka i Rajta je dodala da je povezivanje humanitaraca njhov važan cilj, a onda je prokomentarisala situaciju u svetu.

„Postoji novac za rat, ali ne i novac za mir. Postoji strategija za rat, ali ne i ona za mir. Kako neko može da bude srećan kada zna da deca umiru na drugom kraju sveta. Privilegija je moći menjati stvari. Naša deca su budući filantropi i moramo da ih naučimo lepoti davanja kao što su mene vaspitavali moji roditelji, koji su bili veliki humanitarci u Grčkoj“.

O važnosti humanitarnog rada pričao je i princ Aleksandar koji je istakao da je njihova fondacija dobijala velike donacije iz Amerike.

Princeza je zatim govorila o suprugu i svojoj poziciji princeze.

Princeza Katarina o humanitarnom raduFoto: RoyalSerbianChannel / youtube

„Bog me je blagoslovio divnim suprugom…. Ljudi govore: „Evo je princeza“. Ali princeza nije samo titula, već šansa da popravljate stvari. Ako nemate krunu u srcu, šta će vam titula? Mi smo tu zbog ljudi“.

Dotakli su se i humanitarnih akcija u našoj zemlji. A Katarina Karađorđević je napomenula da im pomoć Novaka Đokovića, dok je „u suzama gledala bebe u bolnicama bez dovoljno inkubatora“, bila dragocena. Naš teniski as je podržao i akciju za bornbu protiv raka dojke obezbedivši zajedno sa Karađorđevićima monitore za preglede.

„Imamo odgovornost na ovom svetu“, poručila je princeza.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.