bojan-iz-mladenovca-se-pre-2-nedelje-ozenio,-ali-mladu-ne-moze-da-dovede-kuci:-posle-2-godine-ljubavi-i-5.000-evra,-njegova-zena-mora-da-spava-kod-drugarica-–-evo-zasto

Problem je, naravno, u birokratiji. Bojan je, naime, svoju suprugu Efrozinu Umutoni Tujizere (26) upoznao putem interneta. Efrozina je iz Ruande, a dve godine su ona i Bojan u svakodnevnom kontaktu. Bojan je inače po zanimanju kamiondžija, a duge vožnje i naporne puteve prekraćivala mu je ljubav koja se rađala između njih.

Efrozina na dan venčanjaFoto: Privatna arhiva

– Ona je inicirala to svakodnevno dopisivanje. Malo po malo, uskoro smo bili stalno u kontaktu. Ona me je budila za smene, pratila moje puteve i brinula za mene – kaže Bojan za Žena.rs

Prolazili su dani, pa nedelje a onda je negde u petom mesecu svakodnevnog dopisivanja Bojan poželeo da je dovede u Srbiju. Poslao joj je pare za vizu ali isprečila se birokratija. Viza joj je odbijena uz izgovor da će Efrozina pokušati da migrira. Pokušali su ponovo i opet su odbijeni. U međuvremenu, nastavili su svakodnevni kontakt, rešeni da se nekako spoje.

Bojan i EfrozinaFoto: Privatna arhiva

– Pokušavali smo na sve strane. Nažalost, ja nemam nikakvu vezu, sve što pokušavamo pokušali smo legalnim putem, a meni je rečeno da bez veze i korupcije teško da ću moći da joj obezbedim vizu – kaže nam Bojan.

Bojan i EfrozinaFoto: Privatna arhiva

Od ženidbe ipak nije odustao. Pre dve nedelje, seo je u avion i zaputio se kod Efrozine gde su jedno drugom rekli „da“.

Bojan i EfrozinaFoto: Privatna arhiva

– Venčanje sam ja finansirao. Naravno, ne žalim ni dinara, naprotiv – kaže nam Bojan koji je ukupno na sve pokušaje da dovede svoju devojku u Srbiju, kao i na samo venčanje, potrošio oko 5.000 evra.

Međutim, u Srbiju, gde planiraju da žive, vratio se sam.

Bojan i EfrozinaFoto: Privatna arhiva

Tradicija je u Ruandi da devojka koja se udala mora da ide iz kuće. Međutim, Efrozinina situacija je specifična. Njene tri sestre, kao i majka, uviđaju tu specifičnost i bile bi spremne da sačekaju da mlada dobije vizu.

Bojan i EfrozinaFoto: Privatna arhiva

– Otac joj je dosta specifičan i tradicionalista. Ne dopušta mogućnost da nastavi da živi kod kuće – objašnjava nam Bojan.

Bojan sa Efrozinom i tazbinomFoto: Privatna arhiva

To znači da Efrozina otkad se udala nije noćila kod kuće, osim u danima kada otac ode do sela pa se ona krišom vrati u svoju devojačku sobu.

Ostale noći provodi kod tetke, neudatih drugarica i rođaka. Posao nema, pa joj novac jednom nedeljno šalje novac kako bi imala za svoje potrebe.

– Ne odustajemo od apliciranja za vizu. Ona trenutno upravo opet skuplja papire i sve dok ne dođe u Srbiju nećemo odustati, jer se nadamo da će konačno državne službe uvideti besmislenost toga da venčani par drže u drugim državama. Ja, nažalost, veze i kontakte da sve ubrzam nemam, pa nam ostaje samo da se nadamo da će se neko iz ambasade smilovati i pustiti Efrozinu da konačno dođe u Srbiju – zaključuje Bojan. Dotle, primorani su da brak, kao i vezu, održavaju preko interneta.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.