Bolnica dobila novu ogradu

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE-U prokupačkoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ rekonstruisan je veliki deo stare dvorišne ograde. Vrednost radova je 400.000 dinara, kazala je portparol bolnice Natali Nikolić.

  Kako je naglasila Nikolić, predstoji još postavljanje metalnog dele ograde, čime će ovaj veliki i značajan posao biti kompletno završen.

  Rekonstrukcija ograde, stare gotovo čitav vek, rađena je u dve faze.

  U prvoj fazi, tokom leta, uklonjeni su ostaci stare ograde i raščišćen teren, a u drugoj je izgrađena betonska potpora i metalni stubovi nosači.

  Sve dosadašnje radove, obavili su privatno preduzeće „Tasić Kop“, uz pomoć Tehničke službe prokupačke Opšte bolnice.

  -Predstoji nam još nabavka i postavljanje metalne ograde, za šta će biti izdvojena dodatna sredstva iz budžeta Bolnice i nakon toga će čitav bolnički krug biti ograđen, istakla je Nikolić.

  Pročitajte i…  Odobrena sredstva za Poljoprivredno pčelarsku zadrugu “Top med“u Širokim Njivama

  Prema njenim rečima, nakon završetka radova i postavljanja ograde, Tehnička služba Bolnice urediće i prostor oko ograde, odnosno zasaditi drveće i cveće, što će dodatno oplemeniti dvoršni prostor.

  Sa rekonstrukcijom stare ograde će se nastaviti i u delu od Istorijskog arhiva prema Odeljenju ginekologije, čime će ovaj deo biti kompletno ograđen.

  -Završetkom ograde, sa ulaznom rampom na kapiji i bezbednosnim kamerama, koje pokrivaju čitav dvorišni prostor, znatno će se podići i bezbednost u celom bolničkom krugu, kazali su u Bolnici.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475439


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...