Borci zakazali protest! Zahtevamo da se svim učesnicima rata kojima je UTVRDJENA DISKRIMINACIJA isplate zakonski iznosi za nematerijalnu štetu i rat

Učesnici rata zakazali su protest za 14.10.2019 godine sa početkom u 12h u Nemanjinoj ulici ispred Kasacionog suda. Protest je u organizaciji 6 boračkih udruženja I 150 advokata, zastupnika diskriminisanih boraca odnosno učesnika rata.

Dejan Milošević, predsednik Gvozednog puka Srbije nam je rekao da od zahteva nećemo odustati.Protest će trajati do ispunjenja zahteva i dok pravda ne bude zadovoljena.Na mestu protesta biće postavljeni i šatori vojnički kazan.Pozivamo sve gradjane, udruženja, političke aktere pratije I pozicije i opozicije  i  sve one koji iskreno podržavaju našu borbu. Ovaj protest će pokazati ko STVARNO podržava učesnike ratova koji su ginuli za ovu zemlju.

Učesnici rata ( rezervisti, vojnici na odsluženju vojnog roka, Pripadnici MUP-a i zaposleni u vojsci) duže od 20 godina traže pravdu za isplatu ratnih dnevnica koje ih sleduju po zakonu.

Još 2008.godine isplaćeno je u proseku 300 hiljada dinara učesnicima rata sa 7 opština sa juga Srbije ( Kuršumlija, Prokuplje, Doljevac, Bojnik, Lebane), a bez razloga ostalim učesnicima rata iz većeg dela Srbije nisu isplaćene.

Naime počev od 2003.godine pa do danas selektivnim presudama po identičnom pravnom osnovu, pojedincima su na osnovu sudskih odluka isplaćivane ratne dnevnice, a iznosi su tadabili u vrednosti današnjih 10 hiljada evra. Medju njima su čak bili sudije i tužioci koji su uspeli da naplate ratne dnevnice.

Nažalost za ostale učesnike rata nije bilo PRAVDE, a glavni krivci su za to su političari na vlasti I Vrhovni kasacioni sud, koji je svojim pritiscima na nižestepene sudove i pogrešnim stavovima u korist ministarstva odbrane napravio samo štetu.

Danas je nesporno čak  I od strane suda , da su učesnici rata bili DISKRIMINISANI, ali opet im se uskraćuje naknada zakonom predvidjena usled diskriminacije. Zahtevamo da  se svim učesnicima rata kojima je UTVRDJENA DISKRIMINACIJA isplate zakonski iznosi za nematerijalnu štetu i iznosi koji bi predstavljali otklanjanje disriminacije.

Фотографија корисника Dejan Milosevic

Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...