britanci-megan-ne-prastaju:-misle-da-im-je-ovo-ukrala-i-za-njih-je-to-neprocenjivo

Princ Hari je njihov princ Hari, a Megan Markl željom da privatni život porodice, ipak, drži na odreženoj distanci od javnosti želi da im „ukrade“ voljenog člana britanskog dvora (Hari je prema rezultatima brojnih anketa treći po popularnosti u britanskoj kraljevskoj porodici. Veliki broj ljudi u Britaniji bi najviše voleli da on bude budući kralj jer smatraju da je najpodesniji za tu funkciju, ali će kruna svejedno po redosledu rođenja pripasti princu Čarslu ili što je verovatnije, princu Vilijamu).

Omiljeni Hari će 15. septembra napuniti 35 godina, što će Britanci adekvatno proslaviti. Retrospektiva njegovog života otkriva šta je sve Hari delio svih ovih godina sa britanskom javnosti, šta je sve ona rado pratila i zbog čega joj je teško da „ispusti“ Harija.

Britanci su Harija gledali od njegovog rođenja. Bilis u svedoci, kao i većina svetske populacije, momenta kada je sa roditeljima, princezom Dajanom i princom od Velsa, izašao iz porodilišta Lindo Ving u Sent Meri bolnici u Londonu (na istom mestu je Kejt Midlton rodila princa Džordža, princezu Šarlot i princa Luisa, dok se Megan porodila u londonskoj bolnici „Portland“ gde je na svet donela Arčija Harisona. Ledi Di je odlukom o mestu porođaja prekršila kraljevsko pravilo rađanja u Bakingemskoj palati, a vojvotkinja od Kembridža je nastavila njenu „tradiciju“).

Maleni princ HariFoto: Profimedia

Shodno protokolu, Dajana i Čarls su objavljivali brojne fotografije naslednika, Vilijama i Harija (slično postupaju i vojvoda i vojvotkinja od Kembridža. Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa to čine znatno ređe, ali su i njihove obaveze, u skladu sa titulom, manje).

Hari i mama DajanaFoto: Profimedia

Bez premca su im najdraže njegove slike sa mamom Dajanom kojoj Megan često odaje poštovanje, na razne načine.

Toliko uspomenaFoto: Profimedia

Bilo je momenata kada je izgledalo da će priča o Dajani, Čarlsu i njihovim sinovima trajati zauvek. Njihov razvod, a zatim i pogibija princeza u saobraćajnoj nesreći 1997. u Parizu, prekinula je sve.

POGLEDAJTE ŽIVOTNU PRIČU PRINCEZE DAJANE:

Bio je to šok za ceo svet.

Porodica na okupuFoto: Profimedia

Hari sa bratom čuva uspomenu na majku. Princeza iz naroda nikad ne bi bila zaboravljena, ali njih dvojica žele da svima pokažu koliko divna majka je bila.

Dajana sa sinovimaFoto: Profimedia

Korak po korak, godina po godina, Hariji je rastao. Britanci kažu da će maleni Arči biti isti tata.

Hari u uniformiFoto: Profimedia

Hari je od dečaka izrastao u buntovnog tinejdžera. Trebalo je da proše samo nekoliko godina pa da se pojave natpisi o njegovom „ležernijem stilu životu“.

Hari kao tinejdžerFoto: Profimedia

Britanci ga nikad nisu previše oštro kritikovali, niti su „gubili nadu u njega“.

On nije zanemario obrazovanje, školovao se u „Wetherby Preparatory“ školi, „Ludgrove“ školi, na Itonu i Kraljevskoj akademiji „Sandrhrust“. U vojsci je stekao čin kapetana.

Princ Hari kao vojnikFoto: Profimedia

Izrastao je u naočitog muškarca, a Britancima se posebno dopala njegova želja da pomaže drugima.

Izuzetno je posvećen brigom o deci.

Šarmer HariFoto: Profimedia

Onda je veza pa veridba i na kraju venčanje u maju 2018. u Vndzoru sa glumicom Megan Markl sve promenilo.

Tako makar misle Britanci.

Hari i Megan na venčanjuFoto: Profimedia

Ali pravo na privatnost za koje se zalaže Megan trebalo bi da bude iznad njihovog mišljenja?

Ona sa suprugom ima određene obaveze prema britanskoj i svetskoj javnosti. Uostalom, pozicija koju uživa „nije besplatna“.

Ali zar Megan ne deli toliko toga sa javnosti? Zar nije i previše javno eksponirana? Da Britance ne muči nešto drugo? Možda još nisu u potpunosti prihvatili Megan Markl za suprugu princa Harija, onako kako bi trebalo.

Prati Žena.rs i na našim društvenim mrežama: Facebook, Instagram i YouTube.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here