Budžet Prokuplja za iduću godinu 1.745.397.819 dinara

  U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Gradsko veće Grada Prokuplja, usvojilo je nacrt Odluke o budžetu Grada Prokuplja za 2020. godinu, koji je utvrđen u ukupnom iznosu od 1.745.397.819 dinara.
  Kako je istakla rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije, Daniela Rajić, izradi nacrta Odluke o budžetu za narednu godinu, prethodile su javne rasprave, u kojima su učešće uzeli građani, koji su svojim predlozima i sugestijama doprineli izradi što kvalitetnijeg budžeta.

  -Budžetom za nastupajuću godinu, sagledani su svi direktni i indirektni budžetski korisnici, u skladu sa dostavljenim finansijskim planovima i mogućnostima. Posebno se vodilo računa o socijalnim davanjima, o sredstvima namenjenim za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, ali i o ulaganjima u infrastrukturu, kazala je Rajić.
  Član Gradskog veća za finansije, Saša Stošić je istakao da će ovim budžetom, Grad Prokuplje biti razdužen.
  -Krajem 2020. godine, vratićemo filter stanicu “Bresnica“, koja je pod hipotekom i koja ističe naredne godine. Ono što je takođe bitno, svi korisnici budžeta su maksimalno sagledani, a predviđena su i sredstva za realizaciju mnogih projekata u kojima Grad učestvuje sa određenim procentom. Prvenstveno mislim na kapitalne projekte kao što su izgradnja Industrijske zone, za čije učešće je potrebno oko 50 miliona dinara iz gradskog budžeta, naglasio je Stošić.
  Kadrovski plan Gradske uprave, usvojen je u nastavku sednice, kao i pravilnici koji se odnose na uređenje socijalne zaštite građana. Tako su utvrđeni kriterijumi za ostvarivanje prava na mere socijalne podrške, uslovi obezbeđivanja i pružanja usluga, kao i metodologija formiranja cene usluga i učešću korisnika u troškovima.

  Pročitajte i…  Planetarijum stigao u Prokuplje

  Gradsko veće podržalo je Program poslovanja JP za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje za 2020. godinu, kao i Program poslovanja Javno-komunalnog preduzeća „Hameum“ za narednu godinu.
  Razmatran je i Plan rada Štaba za vanredne situacije za 2020. godinu, koji je obrazložio komandant Štaba i gradonačelnik Prokuplja, Aleksandar Simonović. Kako je istakao, odluke donete na današnjoj sednici Gradskog veća, od velikog su značaja za dalji razvoj našeg grada i one će se naći na poslednjem skupštinskom zasedanju u ovoj godini.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475430


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...