ceca-u-stilu-glamuroznog-holivuda-uzalud-su-svi-ostali-trendovi-ovakva-zenstvenost-tako-nedostaje-pogledajte

07.04.2019. 18:13

U modi brojni trendovi dolaze i prolaze. Traju koliko i jedna modna sezone, ali ima stvari koje su bez roka trajanja jer su primer istinskog stila i glamura.

Svetlana Ceca Ražnatović Foto: Instagram

Nakit koji vidimo na Ceci pripada drugoj grupi. „Ma samo neka je na radost!“, napisala je Svetlana Ceca Ražnatović pored fotografije.

Crvena odeća, besprekorna šminka zemljanih tonova pokrenuli su lavine radosti, baš kao i činjenica da je jedan glamurozan trend poput bisernog nakita vratio u modne tokove i na Instagram.

Ono što je dobro, kao po pravilu, lako dođe do drugih i izazove pozitivne reakcije pa fanovima muzičke zvezde nije trebalo dugo da pohvale njen današnji stajling.

Toliko trendova nas okružuje, ali je damski stil ostao neprevaziđen.

Ključan deo tog stila su biseri koji su oduvek bili primer ženstvenosti i simbol vernosti, ali i asocijacija na nekadašnji, glamuroznni Holivud.

Ipak, biseri su nosili mnogo ranije, još u staroj Grčkoj i Rimu, a veoma su bili cenjeni i u drevnom arapskom svetu.

Osamnaesti vek je bio period njihove ekspanzije, u devetnaestom je došlo do zatišja, a u 20. do ekspanzije u proizvodnji.

Prave se i danas veštački biseri, sam proces usavršen je do detalja dok je prirodan način njihovog nastanka veličanstven.

I izgleda ovako: nakon što u školjku upadne određeni strani predmet, ona ga godinama obavija slojevima sedefa i na kraju od njega nastane dragulj, odnosno biser.