cena-jagoda-u-beogradu-skace-u-nebesa-ali-pravi-sok-nastupi-kada-pitate-koliko-kostaju-krompirici-da-li-je-ovo-moguce

09.04.2019. 12:39

Cene na pijacama su uvek šarenolike, kao i ponuda, a ne samo što varijaju od pijace do pijace, već i od tezge do tezge… No, ovih dana se posebno polemiše o tome koliko su papreni mladi krompirići!

Cene se razlikuju od pijace do pijace Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

Naime, cena ovog povrća kreće se od 200 dinara po kilogramu, i to ukoliko imate sreće da pronađete raspoloženog trgovca, pa sve do neverovatnih 400 dinara, koliko vam treba i za kilogram mesa.

Krompirići papreni, ali rotkvice – džabeFoto: Dušan Milenković / RAS Srbija

Tako je na pijaci na Vidikovcu cena oko 200 dinara, dok je na Zemunskoj i onoj u bloku 44 – 250, a rekorderi su prodavci na pijacama na Banjici i Banovom brdu gde za kilogram mladih krompirića treba izdvojiti od 300 do 400 dinara.

Zanimljivo je i da većina prodavaca cenu krompirića nema istaknutu, već je dobijete tek na upit, no svakako treba napomenuti da će mu verovatno cena padati u budućim danima, s obzirom da je njihova sezona tek startovala.

Slično je i sa jagodama, za koje je pre samo desetak dana trebalo izdvojiti i do 500 dinara po kilogramu, no trenutno se cena prepolovila, pa sada koštaju 250 dinara.

Trenutna cena jagoda je 250 dinara po kilogramuFoto: Dušan Milenković / RAS Srbija

Ipak, korisnici društvenih mreža nisu propustili da se našale sa ovim previsokim cenama, pa je Tviter prepun različitih iskustava, a mnogi su prosto digli ruke od kupovine.

Malo ko je spreman da izdvoji 400 dinaraFoto: Twitter

Posebno je zanimljiv tvit jednog Novosađanina koji je otkrio da su mu za mlade krompiriće tražili 600 dinara za kilogram, a ovaj odgovor došao je na žalbu Beograđanina da na Bajlonijevoj pijaci ovo povrće procenjuju na 450 dinara.

Cene „skaču“ u nebesaFoto: Twitter

I dok jagode i krompirići vrede pravo malo bogatstvo, to nije slučaj sa rotkvicama, mladim lukom, zelenom salatom, cveklom, rotkvom, šargarepom, pa čak i uvek skupom rukolom…

Nikome nije jasna cena krompirića!Foto: Twitter

Pišite nam u komentarima – koliko jagode i mladi krompirići koštaju na vašoj pijaci?