ceo-tviter-se-zapalio-zbog-prepirke-oko-trika-sa-daskom-za-secenje-niko-godinama-nije-shvatio-da-se-koristi-na-ovaj-genijalan-nacin

01.04.2019. 19:15

Svi znamo da je Internet dom najrazličitih, često i suludih i bizarnih pretpostavki, teorija i otkrića, posebno kada je reč o trikovima za domaćinstvo ili upotrebi svakodnevnih sitnica i malih kućnih aparata, a nedavno su društvene mreže „eklsplodirale“ razmatrajući jednu u nozu novih pretpostavki.

Daska za sečenje Foto: Twitter

Naime, pre nekoliko nedelja Internetom je počeo da se širi trik sa daskom za sečenje koji je sve zatekao, a koji polazi od toga da se rupa na istoj ne koristi za pridržavanje, već ima sasvim drugačiju namenu.

You’re using a cutting board incorrectly. Reader, the hole has a purpose. https://t.co/koa4hliP7J pic.twitter.com/oJoTBxjR2u— Edmonton Journal (@edmontonjournal) March 26, 2019

Navodno ona služi kako bismo kroz nju iseckane namirnice ubacivali direktno u šerpu, čime izbegavamo pravljenje nereda i rasipanje na sve strane.

„Čitavo vreme pogrešno koristite dasku za sečenje. Rupa na njoj ima svrhu“, stoji u opisu trika.

Moramo da priznamo da ovo zaista deluje praktično, ali ipak je i upitno, s obzirom da veliki broj dasaka zapravo uopšte nema rupu ili je ista isuviše mala. Upravo zato Tviter su preplavili komentari kako je ova caka u stvari čista „budalaština“.

My board looks different, Not all cutting boards are made the same so I call this so called news a waste of time. pic.twitter.com/9mOSS56jG4— Casmar (@casmar27) March 27, 2019

„Pa onda bi trebalo da postoje dve rupe u dasci, jedna ti treba za pridržavanje“, „Šta?! Pa, ja sam mislio da to služi da okačiš dasku“, „Nakon ovog imam osećaj da ne znam ni da dišem kako treba“, bili su samo neki od komentara.

the patent clearly states it’s a handle guys pic.twitter.com/9X0F4d2irq— queer xx platypus ☆ eric‽ (@QueerPlatypus7) March 26, 2019

Mnogi su okačili i fotografije svojih dasaka koje nemaju rupu, a jedan tviteraš je išao dotle da je pronašao i službeno objašnjenje jedne kuhinjske daske u kojoj je naznačeno kako je rupa predviđena za odlaganje, odnosno za kačenje.