ceo-zivot-pogresno-nanosite-parfem:-ovo-je-jedini-pravi-nacin-da-mirisete-ceo-dan

28.04.2019. 08:30

Nanošenje parfema mnogima se čini kao najjednostavnija stvar na svetu, ali ako želite da iskoristite pun potencijal svog omiljenog mirisa postoji caka kako da vaša omiljena mirisna nota vas prati ceo dan.

Parfem Foto: Mixed Makeup / youtube

Ukoliko uvedete sledeće stavke u dnevnu rutinu parfem će na vašoj koži trajati duže i mirisati još bolje.

Parfem ne treba utrljavati

Nakon što parfem nanesete na kožu, vrat, iza ušiju ili najčešće na zglobove ruke, ne treba ga utrljavati. Ovo je jedna od najčešćih navika ljudi koji koriste parfem. Naime, trljanjem se koža zagreva, pa se stvaraju njeni prirodni mirisi i enzimi koji mogu promeniti efekat parfema. Dakle, samo prsnite i bez trljanja.

via GIPHY

Nanesi ga nakon kupanja

Parfem je najbolje naneti na čistu i hidriranu kožu jer će ga ona duže zadržati. Treba ga uvek naneti na područja kože koja nećete prekrivati odećom.

via GIPHY

Ne menjajte mesto na kojem čuvate parfem

Promena temperature na kojoj se parfem čuva može da promeni njegovu hemijsku strukturu. Na tan način nastaju hemijske reakcije koje mu skraćuju rok trajanja. Na primer, kupatilo i najbolje mesto za njegovo čuvanje jer se u njoj temperatura najviše i najčešće menja. Idealno bi ga bilo čuvati na tamnom mestu i na sobnoj temperaturi.

via GIPHY

Ne kupujte velika pakovanja

Velika pakovanja (militraža) možda su praktična ako često koristite parfem, ali bolji izbor su manja pakovanja. U njima će parfem ostati nepromenjen hemijski dovoljno dugo jer posle tri meseca parfem gubi na svom intezitetu i kvalitetu.