cist-luksuz-u-bocici:-ovo-ulje-ne-masti-i-daje-osecaj-kao-da-vam-je-koza-popila-casu-vode

Iako prva pomisao na to da se uljima mažete tokom vrelih letnjih dana sigurno kod mnogih stvara nelagodu, jer je njihova tekstura lepljiva i teška, a mogu da ostave i masne tragove na garderobi, suva ulja daju sasvim suprotan efekat. Stručnjaci kozmetikologije se slažu da su ona najbolje sredstvo za hidrataciju, pa tako možete odahnuti i slobodno ih nanositi i tokom toplih dana.

Mnogi brendovi u ponudi imaju suva ulja koja se lako apsorbuju i koja se mogu koristiti i za kožu i za kosu, baš kao i za negu ruku i stopala kad radite manikir i pedikir kod kuće.

Suva ulja su idealna za devojke koje su pomalo lenje, pa umesto da po sat vremena dnevno posvećuju mackanju lica i tela, pilinzima, masažama i hidriranju, s ovim uljima mogu sve da završe za pet minuta.

Osim hranljivog delovanja na kožu, višenamenska suva ulja možete koristiti i na još nekoliko načina.

https://media.giphy.com/media/rczWTKkC8Z5JK/giphy.gif

Odmah nakon tuširanja – za dodatno zaključavanje vlage u koži suva ulja nanosite odmah nakon tuširanja, još na vlažnu kožu. Bonus mekoće i hidratacije će vas iznenaditi.

Pomešana s mlekom za telo – s obzirom na to da suva ulja imaju sposobnost brzog upijanja, možda neće biti dovoljno masna kod žena s izrazito suvom kožom. U tom slučaju pomešajte ga s hranljivom kremom za telo, za izraženu hidrataciju.

Umesto parfema – odaberite suvo ulje s autentičnim mirisom i nanesite ga na ramena, liniju vrata i dekolte i uživajte u dašku glamura.

U kupki – za opuštajuće trenutke tokom kupanja, dodajte nekoliko kapi suvog ulja u kupku.

Nakon sunčanja – suva ulja omiljena su u letnjim mesecima i kao savršena nega nakon izlaganja suncu. Osim što hidriraju, ujedno i hrane i obnavljaju kožu tela oštećenu UV zracima. Varijante sa šljokicama i šimerom naročito ističu preplanuli ten.