CRKVA I GRAĐANI DALI PODRŠKU CRNOGORSKIM VERNICIMA

CRKVA I GRAĐANI DALI PODRŠKU CRNOGORSKIM VERNICIMA

Nakon molebana koji je održan u crkvi Svetog Prokopija u Prokuplju, predstavnici prokupačke crkve i građani učestvovali su u krsnom hodu, kojim su dali podršku crnogorskom narodu koji je protiv novog zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori. U hodu je učestvovalo više stotina građan Prokuplja.

Na Trgu Topličkih junaka okupljenima se nakon hoda obratio arhijerejski namesnik toplički Slobodan Petrović. On je naglasio da su se okupili zbog nepravde koju doživljava naš narod u Crnoj Gori.

-Mi sa ovog mesta apelujemo na crnogorsku vlast da oslušne volju većine svojih građana i crkve koja je kroz velike svetitelje kao što su petar Cetinjiski i Vasilije Ostrošli krepila narod u najtežim iskušenjima i da povuku sporni zakon i ispoštuju prava i slobode naše crkve u Crnoj Gori- kazao je on u svom obraćanju.

Ovoo je drugi put za nekoliko dana da se organizuje ovakvo okupljanje. Prethodno su u subotu Navijači „Topličanina“ organizovali šetnju u znak podrške crnogorsom narodu.

Sa večerašnje šetnje u Prokuplju
‌U organizaciji crkvene opštine Prokuplje danas u 18 časova organizovao se krsni hod u znak podrške crnogorskom narodu protiv novog zakona koji je nedavno donet.
Pogledajte i video

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...