Crkva Svete Trojice: Veliki broj građana prisustvovao paljenju badnjaka

KURŠUMLIJA-  U porti crkve Svete Trojice u Kuršumliji večeras je obavljeno paljenje badnjaka a prisustvovao je veliki broj građana. Paljenje badnjaka održano je nakon večernjeg bogosluženja i prigodnog kulturno-umetnićkog programa. Zatim je lomljena česnica.

Večeras na Badnje veče prvo je održano večernje bogosluženje u crkvi Svete Trojice, a zatim je u porti hrama na pripremljenoj bini usledio kulturno-umetnički program koji je prilagođen Badnjoj večeri, a koji su pratili Kuršumličani koji su kao i svake godine ispunili portu. Prigodnu Božićnu priredbu posvećenu  rođenju Hristovom, pripremila su i ove godine deca koja pohađaju veronauku sa svojim veroučiteljima Marinom Pajković i Mulanom Milovanovićemu. Nakon toga nastupio je KUD“Bata Lačković“, sa spletom srpskih kola i igara. Potom na naloženoj vatri tradicionalno je zapaljen badnjak i najavljen najradosniji hrišćanski praznik Božić. Na kraju je lomljena česnica u kojoj je bio dukat.

Starešina crkve Sv. Trojice Slobodan Miletić okupljenom vernom narodu čestitao je  Badnje veče i sutrašnji Božić uz najlepše želje za zdravlje slogu, mir i svaku sreću.

Na Roždestvo gospoda i spasa našega Isusa Hrista – Božić, Sveta liturgija počinje noćas u ponoc u 00:00, a u 8 časova, sveta Liturgija.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...