U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA-  Crveni krst Kuršumlija sproveo je akciju „Vojni lekar na selu“ u saradnji sa Vojskom Srbije, Domom zdravlja Kuršumlija i predsednikom Mesne zajednice Dobri Do Radovanom Jelićem. Tom prilikom  posetili su sela uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom:  Dobri Do, Trpeze, Crveniku i Sekiraču.

  -Posetili smo pedeset porodica i podelili 52 paketa hrane, isto toliko paketa higijene i 520 kilograma brašna. To su uglavnom staračka domaćinstva sa minimalnim penzijama, narušenog zdravlja. Udaljeni su od grada od 50 km pa je do njih je veoma teško doći a autobusi u tom pravcu ne saobraćaju-kazala je Radosava Mićović, sekretar Crvenog krsta.

  Radosava Mićović je pojasnila da su se  meštani ovih sela veoma obradovali njihovoj poseti jer ih gotovo niko ne obilazi a  zbog udaljeni od grada retko posećuju lekara.

  Pročitajte i…  Nezapamćena zaplena na Merdaru

  -Lekari su pregledali svakog meštanina i propisali nephodnu terapiju dok je naša ekipa Crvenog krsta podelia pakete donaciju Ministarstva za rad i socijalnu politiku i ponudili  smo im  pomoć kad god im je potrebna u okviru naših mogućnosti. Većina meštana ovih zabačenih sela je istakla da im najviše znači naš dolazak, poseta i saznanje da neko misli na njih, nego i sama pomoć u materijalnom smislu-istakla je Radosava Mićović.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471451