cuvena-glumica-se-godinama-bori-sa-opasnom-bolescu-koja-samo-sto-je-nije-ubila-a-koja-se-javlja-naglo-8222molila-sam-lekare-da-me-puste-da-umrem8220

Naime, čuvena glumica je imala samo 24 godine i upravo je završila snimanje prve sezone pomenute serije, kada je pretrpela gotovo razarujće moždano krvarenje, zbog kog je hitno završila na operacionom stolu, a potom i na intezivnoj nezi.

Emilija je tek sada, osam godina kasnije, rešila da podeli sa svetom fotografije tih trenutaka i opiše svoje kompletno iskustvo. Glumica je fotografije pokazala tokom intervjua u emisiji „Nedeljno jutro“ na ABC kanalu, i otvoreno je govorila o svim traumima, strahovima i iskušenjima kroz koje je prošla tokom borbe sa bolešću.

Podsetimo, Klarkova je te 2011. godine dobila veoma ozbiljnu dijagnozu subarahnoidalnog krvarenja, odnosno naglog krvarenja u regiji između moždanog tkiva i okolne membrane, koje je u njemo slučaju bilo uzrokovano aneurizmom u mozgu.

Nakon što je po hitnom postupku podvrgnuta operaciji i provela nekoliko dana na intezivnoj nezi, Emilija je uspela da se oporavi i vrati glumi, ali je 2013. glumica ponovo morala da prolazi kroz hirurški zahvat na mozgu. No, ova operacija nije bila uspešna, pa se glumica ponovo suočila sa kravrenjem u mozgu koje ju je gotovo ubilo. To je dalje značilo da je morala da ide pod nož treći put, ponovo

Emilija je istakla da je praktično tada već ostala bez nade: „Prvi put je svakako bilo teško, ali bilo je daleko teže ostati optimističan kada je druga operacija došla na red. Definitivno sam prošla kroz period u kome sam bila na dnu, blago rečeno… U mojim najgorim trenucima htela sam da dignem ruke od svega. Pitala sam medicinsko osoblje da me puste da umrem. Moj posao – ceo moj san o tome kako moj život treba da izgleda – bio je fokusiran na jezik, na komunikaciju. Bez toga, bila sam izgubljena.“

Na sreću, popularna Deneris je uspela da se oporavi i da „istrenira“ svoj um da razmišlja pozitivno, a istakla je da je spas pronašla u poslu.

Emilija tvrdi da ju je upravo posvećenost poslu spasila crnih misli o umiranjuFoto: Profimedia

„Ti ideš na set, tumačiš loše karaktere, hodaš kroz vatru, pričaš sa stotianam ljudi, i od tebe se traži da radiš najviše što možeš. I to je bila stvar koja me je spasila od toga da razmišljam o svojoj smrti“, zaključila je ona.