cuvena-snezana-nikolajevic:-dva-puta-se-udavala,-a-nijednom-nije-zaprosena

Snežana Nikolajević, odnosno Olga Ivanović rođena je na sutrašnji dan 1921. Izračunaćemo koliko bi to godina napunila glumica, tačno 98. I bila bi veoma ponosna na taj broj jer je volela svoje godine.

U njenoj karijeri su godine snimanja važne jer upotpunjuju glumačku priču o njoj, dugu tri decenije, sve je počelo od 1954. a trajalo je do 1984.

Pamtimo je i kao Culetovu mamu iz filma „Na mesto, građanine Pokorni!“, Nevenku Žurić iz „Levaka“, Olgu iz emisije „Obraz uz obraz“, ali se Snežana Nikolajević koju je u modernoj verziji serije pre nekoliko godina igrala Tanja Bošković, izdvaja kao ona kultna.

Briljantna je bia u ulozi stroge, preke, ali i šarmantne gospođe koja je baš takva kakva jeste bila stožer porodice.

Olga se dva puta udavala i imala je dvojicu sinova, a glumica iz Horgoša koja je preminula 2001. u Beogradu i koja je maštala o tome da postane lekar (napustila je studije medicine), ovako je pričala o sebi…

Olga Ivanović sa glumačkom ekipoim „Pozorišta u kući“Foto: Profimedia

Govorila je da je eksplozivna, nedosledna i nedisciplinovana. Ali i da je veoma humana i da je pogađa tuđa nesreća.

Smatrala je da ne bi bolje prošla kao lekar nego kao glumica.

Dugo je bila jedino dete u porodici pa je bila dosta svojeglava. Pričala je da kao tinejdžerka nije bila lepa, a da su joj kasnije dosta pomagale frizura i šminka.

Prvi put se udala sa 26, a drugi put sa 30 godina, ali „nikada je niko nije prosio“, u onom klasičnom smislu. Jednostavno se udavala iz ljubavi.

Nije žalila što nije imala ćerku, ali je volela da je sinove naučila da više obavljaju kućne dužnosti.

Volela je da razmišlja o budućnosti i novinama koje donosi razvoj civilizacije.

I evo Olge u 2019. Živi kroz svoje uloge, pobedila je vreme…