da-li-ste-znali-da-testenina-donosi-srecu?

Ko kaže da se zdrava hrana i uživanje u njoj isključuju? Iznenadili biste se kada biste znali koliko ukusna jela možete da pripremite od integralnih namirnica i da uz to učinite i nešto dobro za sebe. Ukoliko ste zagovornik prirodnog životnog stila i proizvoda koji daju prednost jedinstvenom ukusu, kvalitetu i bogatoj hranljivoj vrednosti, onda vam je već poznat onaj prijatan osećaj kada pojedete nešto što nije samo ukusno, već i korisno.

Učinite nešto dobro za sebe! Priuštite sebi izvrsnu integralnu testeninu na nov način.

INTEGRALNE PENNE RIGATE SA GOVEĐIM RAGUOM, ARTIČOKAMA I MAJORANOM

Kako se prave pogledajte OVDE.

Uživajmo u životu punim plućima

Italijani su poznati po svojoj otvorenosti, optimizmu i uživanju u životu punim plućima. Trenuci koje sa svojim najmilijima provodimo uz dobru hranu su za njih neprocenjivi. Ugledajmo se na njih! Zdrava ishrana i uživanje u njoj ne moraju da se isključuju – naprotiv! Dokaz za to je i testenina Barilla Integrale od integralnog pšeničnog griza durum koja ima isti ukus kao i tipična italijanska testenina, pri čemu pak sadrži i dragocene vitamine, minerale i vlakna od celog zrna.

Uverite se sami koliko je integralna testenina dobra za vaše raspoloženje

Barilla receptiFoto: Promo

Da li ste znali da testenina donosi sreću?

Najbolje da u njima što češće uživate! Naime, složeni ugljeni hidrati u testenini su zaslužni za nastanak serotonina koji je poznat i pod nazivom hormon sreće. Osim toga osećaj sitosti traje duže nego kod uobičajene testenine zbog postepenog oslobađanja energije, niskog glikemijskog indeksa i malog sadržaja masti.

U poređenju sa uobičajenom italijanskom testeninom integralna testenina sadrži:

– dvaput više vlakana za zdravo varenje,

– dvaput više gvožđa za dobru krv i prenos kiseonika u telu,

– dvaput više magnezijuma za kosti, zube i mišiće,

– znatno više fosfata za kosti, zube i životno važne procese u organizmu.

Puna vitamina, vlakana i ukusa

Integralna testenina je napravljena od celog pšeničnog zrna posebnim postupkom mlevenja. Pri tome zadržava ukus, tamniju boju i hranljive vrednosti zrna. Zadržava se i velik sadržaj vitamina E i B, kao i vlakana, magnezijuma i kalcijuma. Rezultat su jedinstvena zlatna boja, vrhunski kvalitet i savršena konzistencija »al dente« karakteristična za testeninu Barilla.

Uverite se sami kako integralnu testeninu priprema Rodžer Federer

Integralna testenina Barilla je odličan izbor za sve zagovornike integralnog životnog stila.

Priuštite sebi integralnu testeninu što češće, za ukusan ručak, brzu večeru ili jednostavno zato jer želite da učinite nešto dobro za sebe.

Tražite inspiraciju za današnji ručak ili brzu večeru? Pogledajte donji video-recept i priuštite sebi nešto ukusno, integralno i zaista dobro za vas.

Imamo još ideja.

Uverite se takođe koje odlične recepte možete da pripremite pomoću inspiracije