da-li-su-karadjordjevici-dobili-novu-modnu-ikonu?-i-guci-zna-za-valeriju

26.05.2019. 19:34

Porodica Karađorđević dobila je juče zvanično (drugi put) u Crkvi Sveti Velikomučenik Georgije novu snaju, Valeriju Demuzio. Najmlađi sin kneza Aleksandra i njegove druge supruge kneginje Barbare od Lihtenštajna knez Dušan Karađorđević sklopio je na Oplencu crkevni brak sa dugogodišnjom partnerkom, godinu dana nakon građanskog venčanja u Njujorku.

Knez Dušan Karađorđević sa Valerijom Demuzio na venčanju u crkvi na Oplencu Foto: RAS Srbija

Pogledaj galeriju slika

Biografija neveste ukazuje da Karađorđevići u svojim redovima imaju pravog modnog znalca.

Evo koji detalji navode na taj zaključak.

Zatvori

Taj pogled kaže sve

Valerija je italijanskog porekla sa očeve strane i mađarskog sa majčine strane. Odrasla je u Nju Džersiju, a poslednje dve i po decenije živi u Njujorku. U Velikoj jabuci pohađala je Modni institut tehnologije.

Venčanje izazvalo veliku pažnju domaće javnosti

Valerija je dugi niz godina radila u modnim časopisima i sa prestižnim modnim kućama. Bila je menadžer za odnose s javnošću u “Gučiju” kao i urednik za modno tržište časopisa “Harper’s Bazaar”.

Poljubac

Dušan se rodio u Sent Galenu u Švajcarskoj, obrazovao u Engleskoj, a diplomirao je političke nauke (međunarodne odnose) na Univerzitetu Mekgil u Montrealu. Krstio se u srpskoj pravolsavnoj crkvi, a kum mu je bio prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

Jedna od najupečatljivijih scena sa venčanja

Dušana i Valeriju spaja i profesija jer se i naš knez godinama bavi marketingom, najpre u poznatoj kozmetičkoj kući u Parizu, a danas u poznatoj njujorškoj firmi.

Elegancija

Valerija je za venčanje izabrala venčanicu spuštenih ramena u nežnoj krem boji.

Karađorđevići na okupu

Mladoženja je osvojio simpatije, a njegovo venčanje sa Valerijom ispratili su prestolonaslednik, njegova supruga princeza Katarina, sin Filip i princeza danica Karađorđević. Katarina i Danica bile su u pastelnim tonovima, a kroj Daničine haljine je naprosto savršen.