DA OVI ODU...

Ono što želim sebi, želim i svim građanima Prokuplja i Toplice, a to je da nas ova godina obraduje konačnim krajem strahovlade i tiranije koja nam je na leđima već mnogo godina.

U godini koja je sada na sreću iza nas, imali smo sve samo ne institucije i samoupravu koja radi u interesu građana. Primera za to ima puno, naravno i ovo je prilika da se uradi jedna kraća retrospektiva.

1.Rečeno je da je definitivno 2019. godina u kojoj će se završiti i konačno posle nekoliko godina odlaganja nova pijaca. Ipak, još uvek sve stoji na prvoj fazi radova i asfaltiranju platoa. Samo je dakle onom strahotnom kosturu iz vremena osamdesetih dodat prilaz, ništa drugo.

2. Rečeno je da će konačno (opet ta reč) početi rekonstrukcija gimnazijske zgrade koja je poslednjih godina odlagana. Kazano, ne urađeno, naravno. Ni tu se nismo mrdnuli a gimnazijalcima je na sreću poslužilo vreme jer se nisu baš smrzavali kao prošle godine u ovom periodu.

3.Rečeno je da će se krenuti sa industrijskom zonom. E to je već priča koja je postala legenda. Još od onih Kineza koji su dolazili i obećavali milione evra, do danas, nije se mrdnulo sa mrtve tačke.

4.Nema ni beloljinske hladnjače, preseljenja Javnog komunalnog preduzeća „Hammeum“ u zgradu bivše „Toplice“ koja je kupljena opet našim parama, ali se taj objekat zagubio negde…, nema ni većih plata, jer su u međuvremenu cene skočile duplo u odnosu na sitna uvećanja. Nema više ni lekara, medicinskih sestara, a administracija ubi ne samo zdravstvo, već i prosvetu, policiju, sudstvo. Nema ni fonda za lečenje dece od teških bolesti, ni besplatnih udžebnika za đake…

Ali zato ima rupa na putevima da ih ne možeš zaobići. Ima silnih uposlenika na izmišljenim javnim radovima, ima sve više duša koje su na socijali i narodnom kazanu, ima pretnji, ucena, napada, presija u svim sferama i stavljanja funkcije u službi vladanja. Ima svega onoga što ne sme da se toleriše i pred čim ne sme da se ćuti, a ćutimo…

Zato želim da u ovoj godini OVI ODU i ako se to ne desi, ODO JA ODAVDE! E to mnogi žele.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...