Danas pacijenti išli na besplatne specijalističke preglede

  U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- U Domu Zdravlja Kuršumlija danas je obavljeno 84 preventivnih pregleda: 28 neurološka pregleda, 24 pregleda na mamografu i 32 oftamološka pregleda. Dr Biljana Petrović, specijalista neurolog, istakla je da je po preporuci Ministarstvo zdravlja Republike Srbije nastavljena akcija preventivnih pregleda a odziv građana je bio dobar. Bez uputa i zdravstvene knjižice,  bez zakazivanja i čekanja pacijenti su bili u prilici da provere svoje zdravstveno stanje, da dobiju dijagnostiku, da im se propiše terapija i da se upute na dalje lečenje, ako je to potrebno.

  -Što se tiče neurologije, to su uglavnom pacijenti sa bolovima u kičmi, krstima, vratu, zatim sa simptomima glavobolje i vrtoglavice, čiji uzroci su različiti i individualni, promena vremena, povišen krvni pritisak, bol u vratu, dosta faktora utiče, što se pregledom određuje ili uz dodate analize. Pored dijagnoze, propisane terapije koju treba redovno da koriste, dobili su savet kako da poboljšaju zdravlje, uz zdrave stilova života: Da smanje faktore rizika pravilnom ishranom i fizičkom aktivnošću u zavisnosti od godina u kojoj meri, da preventivno deluju. Preventiva je najbitnija i to pacijentima ponavljamo iznova na svakom pregledu, jer na taj način mogu da spreče mnoge hronične bolesti-kazala je Topličkim vestima, dr Biljana Petrović.

  Pročitajte i…  Piroćanke odolele u Kuršumliji

  Pacijenti kažu da im ovakvi pregledi, koji imaju preventivni i edukativni značaj, puno znače  jer ne moraju da se zakazuju, nisu uslov prethodne analize, a povezano su mogli da obave više specijalističkih pregleda.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474029


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...