danas-protesti-na-jugu-srbije

Nakon pauze od mesec dana, nezadovoljni građani Prokuplja, Kuršumlije, ali i Niša, Leskovca, Pirota, Vranja, Surdulice i ostali građani juga Srbije ponovo će protestovati danas, 8. juna. Ujedno će i obeležiti 6 meseci od kada su protesti u Srbiji počeli.

Prokupčani će protestovati od 20 sati u centru grada na Trgu topličkih junaka, a nakon okupljanja i govora Dejana Bulatovića iz Saveza za Srbiju, prošetaće ulicama grada.

I Kuršumličani će se okupiti u 19 sati u centru grada, a na protestu će govoriti lokalni opozicioni lideri.

Na protestima u subotu dogovorićemo se o daljim akcijama i da li ćemo nastaviti sa protestima – kažu organizatori.

Piroćanci će se okupiti na Trgu ispred Doma kulture u 18 sati. Želja da ostanu da žive i rade u Srbiji naterala ih je da izađu na ulice, kažu organizatori, a podršku očekuju i od aktivista koji se bore za zaštitu staroplaninskih reka.

U isto vreme u centru grada okupiće se i Surduličani, a na protestu će govoriti Nikola Dmitrašinović, član Glavnog odbora Socijaldemokratske stranke i Marko Stošić, jedan od organizatora.

Na starom mestu – na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra, od 19 sati okupiće se nezadovoljni građani, a na protestu će govoriti narodni poslanik Balša Božović.

U isto vreme okupiće se i Vranjanci na šetalištu ispred gradske Apoteke.