U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

  ŽITORAĐA- U organizaciji Poljoprivredno stručne službe u Prokuplju, na oglednim parcelama Poljoprivredne škole u Žitorađi održana je po prvi put u ovom kraju manifestacija “Dani polja krompira”.

  -Ova manifestacija ima za cilj da povrtare, posebno one koji se bave proizvodnjom krompira, upozna sa najnovijim dostignućima i primenom agrotehničkih mera u proizvodnji tog povrća, kazali su u PSS Prokuplje.

  Ovo je bila i jedinstvena prilika da toplički proizvođači povrća, u prisustvu poljoprivrednih stručnjaka, odaberu i semenski krompir koji je najpogodniji za gajenje u klimatskim uslovima našeg podneblja.

  -Prisustvo velikog broja poljoprivrednih proizvođača, pokazalo je kakvo interesovanje vlada za inovacije u povrtarskoj proizvodnji u našem kraju, kazao je Marinko Jovičić, savetodavac za zaštitu bilja u PSS Prokuplje.

  Pročitajte i…  Ćače i Đavo otvorili kulturno leto u Blacu

  On je posebno pohvalio učenike Poljoprivredne škole u Žitorađi, koji su trudom, zalaganjem i stručnošću mnogo pomogli u održavanju ove manifestacije.

  Prema njegovim rečima, na oglednoj parceli, proizvođačima je prikazano 18 kvalitetnih sorti krompira karakterističnih odlika i kvaliteta iz tri semenske kuće.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469914