Milivoje Joksić:,,Sistematski uništena Apotekarska ustanova Prokuplje!''Darko Laketić stručnjak za damping cene i apoteke?!
Blace

Milivoje Joksić:,,Sistematski uništena Apotekarska ustanova Prokuplje!''Darko Laketić stručnjak za damping cene i apoteke?!

Skupština Grada Prokuplja na sednici polovinom decembra sada već prošle godine, dala je zeleno svetlo da se obavi koncesija jedine apotekarske ustanove u Prokuplju i Toplici. O potrebi za tim na lokalnoj sednici govorio je sadašnji v.d. direktora Zlatan Miljković, ali nigde nije rečeno koji je razlog toga. Ova ustanova ukupno ima 12 objekata u čitavoj Toplici. Zaposleni su u panici, a građani smatraju da je ovo potpuno nakaradna odluka i da se godinama radilo na tome da ova ustanova bude nelikvidna i tako zauvek pređe u privatne ruke. Podsećanja radi, pored objekata koje ima u Prokuplju, ona ima svoje ispostave u ostale tri opštine Topličkog okruga, odnosno u Kuršumliji, Blacu, Žitorađi, a smatra se jakim uporištem lokalnog SNS-a.

Bivši predsednik izvršnog odbora SO Prokuplje posle demokratskih promena 2000.godine koji sada aktivno podržava Pokret 1 od 5 miliona,Milivoje Joksić, kaže da je Apotekarska ustanova Prokuplje do 2012.godine poslovala pozitivno sa velikim obrtnim kapitalom i solidnom količinom lekova na zalihama.Opština je kao osnivač redovno dobijala sredstva iz dobiti ustanove zato i ne čudi da je prvi direktor posle smene vlasti 2012.godine bio Darko. Laketić, predsednik okružnog odbora SNS-a, koga su svi već videli na mestu predsednika opštine Prokuplje koje je on velikodušno prepustio kadru SPS-a. Sad je valjda svima jasno šta je bio razlog. Ustanova je sistematski uništavana pravljenjem enormnih gubitaka i dovedena na rub propasti.Navodno će dugovanja da se reše davanjem koncesije kako i pod kojim uslovima još nikome nije poznato.Pretpostavljamo da će nekom partijskom kadru ili nekom ko je blizak SNS-u poslužiti za pranje novca stečenim kriminalnim djelatnostima ili će se dati saglasnost za stavljanje hipoteke na objektima da bi se dobio kredit, a krajnji ishod je sigurno privatizacija za mali novac i dobijanje poslovnog prostora na najatraktivnijim lokacijama. Neizbežno je otpuštanje većeg broja radnika koji nisu doprineli pravljenju gubitaka, a za one najodgovornije su već pripremljena rukovodeća mesta u zdravstvenom centru.Verovatno ćemo po istom modelu u narednom periodu od zdravstvenog centra dobiti privatnu kliniku.Nemoguće je ne uočiti da je za vreme dok je apoteka beležila gubitke privatni biznis u istoj djelatnosti Darka Laketića, njegovih bliskih rodjaka i povezanih lica beležio enormni rast ali o tome ćemo detaljnije u danima koji su pred nama.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...