Deca posetila gradonačelnika

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Polaznici Predškolaske ustanove „Neven“ iz Prokuplja, povodom početka „Dečije nedelje“, danas su tradicionalno, kao i svake godine, posetili Gradsku kuću, gradonačelnika, obišli gradske službe, i upoznali se sa radom Skupštine.

  Decu najstarije predškolske grupe, primio je i ugostio gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

  -Ovo druženje sa vama, za mene je jedan od najlepših trenutaka u danu punom obaveza, rekao je gradonačelnik Simonović, obraćajući se deci koja su mu na poklon donela svoje crteže, pesme i recitacije.

  -Trudimo se da na svaki način obezbedimo što bolje uslove našim najmlađim sugrađanima, kazao je Simonović i podvukao da se značajna sredstva iz gradskog budžeta izdvajaju za te namene.

  -U toku je rekonstrukcija objekta „Radost“, gde je krov već zamenjen i sada slede ostali radovi, tako da će naši mališani, kada sve bude završeno, dobiti jedan potpuno nov uslovan prostor za rad i boravak, istakao je gradonačelnik Simonović.

  Pročitajte i…  Prekosutra “Jesenji karneval 2019.”

  On je podsetio da su toku aktivnosti oko izgradnje još jednog, novog vrtića koji će se graditi u Sokićevom bulevaru .

  -Već u januaru mesecu sledeće godine bi trebalo da dobijemo izvođače radova na tom objektu, tako da se može očekivati da naredne godne, izgradnjom još jednog vrtića, u potpunosti rešimo i problem nedostatka prostora za boravak sve naše dece i ukinemo dosadašnje mučne liste čekanja, podvukao je gradonačelnik Simonović.

  Tokom današnje posete, deca su u pratnji gradonačelnika posetila Uslužni centar i matičnu službu u zgradi Gradske uprave, kao i veliku salu u kojoj se održavaju sednice Skupštine, i upoznala se sa načinom na koji se sednice održavaju.

  Posebno interesovanje, predškolci su pokazali za vitrinu u holu zgrade sa sjajnim medaljama, koje su godinama unazad osvajale sportske ekipe Grada Prokuplja, takmičeći se na „Radničko-sportskim igrama“ širom naše zemlje.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=472853


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...