deca-poznatih-i-zvezde-posustaju-pod-naletima-depresije-proverili-smo-sa-pishologom-koliko-je-zaista-tezak-teret-slave

„Poznate ličnosti mnogo energije ulažu da bi stekle popularnost. One projektuju određenu sliku o sebi, koja je najčešće pozitivna. Ali i zvezde baš kao i svi ostali, prolaze kroz odeđene razvojne faze, neuspehe, doživljavaju i emotivne drame. Zapravo, njihov život je daleko drugačiji od onog kakvim ga mi zamišljamo. Zvezde se kriju iza maske, a sve kako ne bi narušile pozitivan imidž“, objašnjava psihoterapeut Zoran Milivojević.

Kako dodaje, pritisak koji osećaju da bi ispunile određene standarde, vremenom raste.

„Poznati su izloženi hroničnom stresu, na koji reaguju kao sva druga bića“, dodaje Milivojević.

Kada su u pitanju deca, a novi primer negativne strane života poznatih naslednika je vest da je ćerka Majkla Džeksona Paris Džekson pokušala samoubistvo, tu je situacija posebno osetljiva.

Džastin BiberFoto: Profimedia

„Deca poznatih roditelja odrastaju uz želju da nadmaše svoje roditelje, a to što su bogate i javne ličnosti od malih nogu, ne znači da se kao i ostala deca ne bore da emocijama i životnim problemima. Tome treba dodati i činjenicu da ona, kao njihovi roditelji, žive pod pritiskom koji u jednom momentu postane neizdržljiv“.

Paris Džekson je navodno u subotu pokušala da sebi oduzme život, ranije se borila sa depresijom, a njeno stanje je u poslednje vreme narušeno zbog prikazivanja dokumentarca HBO „Leaving Neverland“ u kojem se njen pokojni otac optužuje za pedofiliju.

Pre samo nekoliko dana dočekala nas je vest da je Džastin Biber u depresiji, tačnije na samoj granici nervnog sloma. Njegova bivša devijka Selena Gomez je pre nekoliko godina doživela emotivan krah.

Važno je, kako kaže psiholog, da čim se oseti problem, potraži savet stručnog lica i kaže da nije sve savršeno kao što izgleda.