U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Ono što sam video u Srbiji a posebno u proizvodnim pogonima Kompanije ”Leoni” u Prokuplju me je impresioniralo. Privrednicima Nemačke a posebno pokrajine Bavarske, preneću svoje utiske i zapažanja tokom posete vašoj zemlji i vašem gradu, sa preporukom da posete Srbiju i sagledaju mogućnosti da pokrenu nove investicije, izjavio je tokom posete, načelnik Odseka za internacionalizaciju, Evropu i sajmove bavarskog Ministarstva za privredu i regionalni razvoj Martin Grosman i dodao da postoje velike mogućnosti za proširenje privredne saradnje između Srbije i Bavarske.

  On je naglasio da je ova nemačka Kompanija najveći poslodavac u Srbiji, da je ona primer jedne moderne fabrike koja može da privuče nove investitore.

  Da je zadovoljan posetom Srbiji i Kompaniji “Leoni” i razgovorima sa privrednicima, potvrdio je i predstavnik firme “Euros sistem” Stefan Kanef.

  -Zahvaljujući Vladi Srbije i lokalnim zajednicama, vaša zemlja je postala pogodna za nova ulaganja, nove investicije, a samim tim i otvaranje novih radnih mesta. Privrednicima Bavarske ću sa oduševljenjem preporučiti da sagledaju sve mogućnosti i prednosti koje pruža Srbija za inostrane investicije, zaključio je on.

  Zamenik generalnog direktora ”Leoni Srbija” i direktor Proizvodne jedinice u Prokuplju, Aleksandra Pešić, izjavila je da je ova poseta, potvrda dugogodišnje saradnje nemačke Kompanije “Leoni” sa Vladom Bavarske.

  -Cilj posete delegacije privrednika iz Nemačke, jeste da se upoznaju sa okruženjem koje vlada u Srbiji i mogućnostima unapređenja privredne saradnje između naše dve zemlje. “Leoni”, koji vuče korene iz Bavarske, će im poslužiti kao najbolji primer da i drugi privrednici iz Nemačke otvore svoje proizvodne pogone, ne samo na jugu, nego i u drugim delovima Srbije, izjavila je ona i naglasila da su dobri proizvodni rezultati i posvećenost prokupačkih radnika, bili putokaz da ova Kompanija otvori nove fabrike u Malošištu, Nišu i Kraljevu.

  Komentarišući izjavu gradonačelnika Prokuplja, Aleksandra Simonovića, da je privilegija imati jednu ovakvu fabriku u gradu, Ana Pešić je istakla da je to tačno i da je svojim poslovanjem, ona dala veliki doprinos otvaranju novih radnih mesta.

  -Iz godine u godinu, proizvodni kapaciteti su se širili, a samim tim, zapošljavali novi radnici. U prokupačkim pogonima trenutno radi blizu 3.300 radnika, čija prosečna starost iznosi oko 35 godina, rekla je ona i dodala da su zaposleni jedno veliko blago Kompanije ”Leoni”.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468663